Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Balina Tarafından Yutulan/Tükürülen Adam

Demek ki neymiş? Bir insan büyük bir balık tarafından yutulabilir ve sonra da kurtulabilirmiş, tıpkı Yunus Nebi örneğinde olduğu gibi.

Demek ki Kur’an’da kıssa edilen ve bizim mucize dediğimiz olaylara karşı bakışımızı (örneğin Hz. Meryem’in gebeliğine) değiştirmeliyiz.

Allah cc “Biz her şeyi bir ölçü/yasa üzerine yarattık”(54/49) buyuruyor. Demek ki kainatta meydana gelen her hadisenin bir kanunu vardır. Ancak bunların bir bölümü sıklıkla gerçekleşirken bazları nadiren veya çok çok nadiren gerçekleşir. Aradaki fark budur yoksa bunların tamamı ayettir ve tamamı bizim müdahil olamayacağımız, bizi aciz bırakan olaylardır (mucizedir).

Mesela Hz Meryem’in gebeliği bir mucizedir de bizim her gün karşılaştığımız ve normal dediğimiz gebelikler/doğumlar bir mucize değil midir? Elbette ki hepsi mucizedir.

Peki gelecekte herhangi bir kadının Hz. Meryem gibi gebe kalması/doğum yapması mümkün müdür? Bu şart değildir ama (biyolojik olarak) mümkündür. Tıpkı bu haberdeki adamın Yunus nebi gibi bir balina tarafından yutulması ve tekrar kurtulması gibi(37/142-144).

Gerçekleşme olasılığı çok çok düşük olabilir ama imkansız değildir, çünkü bunun da bir yasası vardır. Biz bu yasaların tümünü bugün bilmiyor (henüz çözememiş) olabiliriz. Bu o konuda bir yasanın var olduğu gerçeğini değiştirmez. Buna karşı yasasını bildiğimiz (mekanizmasını çözdüğümüz) hadiseler de mucize olmaktan çıkmaz (normal gebelik, çoğul gebelik, ikiz, üçüz, dördüz… gebelik ve babasız gebelik gibi).

Hz. Meryem’in gebeliği hakkındaki biyolojik yasa/lar için şu yazılarıma bakılabilir;

Konu ile ilgili Türkçe yazım:
https://www.suleymaniyevakfi.org/fitrat-ve-tip-arastirmalari/hermafrodizm-ve-hermafrodit-gebelikler.html

Otofertilite ile ilgili akademik makalem(İng):
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28282768/

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir