Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Pazartesi, Nisan 29, 2024

“Yeniden AK Parti” Kurulur Mu?

AK Partinin Erdoğan sonrası ANAP gibi mi; yoksa Yeniden Refaf Partisi gibi mi olacağı şeklinde “Politik bahis” oynanıyor? Oysa bu tarz politik kumar eğlenceleri birilerinin hobisi olabilir.

Asıl soru şudur: Muhalefetin  (CHP /DEM) gerçek hedefi iktidara mı yürümektir; yoksa Erdoğan’ın içinden kopup geldiği ve özellikle    22 yıldır temsil ettiği muhafazakar-dindar-milliyetçi anlayış ve yaşam tarzının üzerine mi yürümektir.

Yani Özgür Özel’in Armağan Çağlayan’a verdiği demeçte söylediği gibi: ” Cumhuriyet işgal edilmiştir; Erdoğan’ı devireceğiz; işgal edilmiş Cumhuriyeti Atatürk’e iade edeceğiz. Başkanlık sistemini sonlandıracağız. Laikliği geri getireceğiz!…”. Demeci gibi gayet açık ve net Erdoğan’a oy verenlerin üstüne sosyolojik olarak da yürüme hesabı mıdır?

Veya Canan Kaftancıoğlu’nun 14 Mayıs seçimlerinden önce söylediği “Oy alacağız diye dindarlara iyi görünmek gibi bir Takiyye yapmayı doğru bulmuyorum. Erdoğan’ı göndereceğiz ve 22 yıllık bizi Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştıran Erdoğan’ı ve onun temsil ettiği kitleyi geldikleri yere/konuma geri götüreceğiz?…”. söyleminde olduğu gibi “Mesel siyaset değil sadece…” kini midir?

Bu şu demek: Özgür Özel de Canan Kaftancıoğlu da halkı tanımıyor. Hatta Cumhuriyeti de kendi kafasında yaşattığı ve kendileri gibi düşünmeyenleri ötekileştirici zihniyette tarif ediyor.

Türkiye, Özel’in de Kaftancıoğlu’nun da arzuladığı ve buna göre örgütlendiği hedeflere, niyetlere izin vermedi; vermeyecek. Erdoğan sonrası Türkiye’de hiç bir gücün eski Türkiye şartlarına ve yönetme biçimine geri dönme/döndürme şansı da hakkı da yok!… Halk 15 Temmuzda yaptığından daha sert tepkisini verir.

O zaman “Erdoğan sonrası” hesap yapanların, son 22 yıldaki kazanımları kaybettirme hesapları tutmaz!… Çünkü bu kazanımların hepsi artık Türkiye’nindir ve halkındır.

31 Mart yerel seçimlerin verdiği mesaj ve gösterdiği hedef çok sadedir: ” Halkı kızdırmayın!…”. Bu kadar açık bir tablo sergilemiştir halk: Aklımla, duygularımla ve cebimle oynamayın!… Sabrımı yanlış anlamayın!…

Maalesef, 14-28 Mayıs sonuçlarını, halkın verdiği mesajı ve duyguları anlamakta ve gereğini yapmakta hem sayın Erdoğan gecikmiş hem de daha fazlasıyla AK Parti teşkilatı halkın gözünün içine sokarak duyarsız ve üstenci davranarak bu tablonun oluşmasının sebebi olmuştur.

Millet İttifakı da 14-28 Mayıs sonuçlarını anlamamıştır. Hatta 31 Mart seçimlerindeki tabloyu hiç beklemiyordu; Çünkü böyle bir başarı için bir süreç de yaşamıyordu. Aksine CHP kendi iç sorunları sebebiyle, ittifak paydaşlarının paramparça oluşu sebebiyle oy kaybı endişesi bile yaşıyordu.

Zaten AK Parti de “Millet İttifakı param parça; hepsinin adayı var!… İşim kolay!” diye ıslık çalarak sahada geziniyordu!…

Fakat “Güm!….” diye bir ses yankılandı!… Halkın sesi.

Halk, partilerden daha etkin siyaset yaptığını bir daha hatırlattı. Halk “Ben kandırılacak, algısıyla oynanacak, Demokrasi dilencisi değilim!… Ben bu ülkenin gerçek sahibiyim! Bayrağın iradesiyim!… Herkes işine baksın! Görevine odaklansın!…” dedi.

O nedenle Halk, Özgür Özel’in “İşgal edilmiş Cumhuriyeti kurtaracağız!…” ağzının da ortasına vurur; Takiyyeye gerek yok diyen Kaftancıoğlu’nun da hesaplarını bozar!… Çok sevdiği ve ölene kadar lider olarak desteklediği Erdoğan’ın işi alttan alma ve bazı çözümleri oyalayarak zaman kazanma taktiklerine karşı da ” Reis!… Yapma!… Beni zorlama!” mesajını çok pratik gösterecek güçte olduğunu da gösterdi.

Biz buna “YENİDEN HALK PARTİSİ” diyoruz!…

Bu parti bin yıldır bu topraklarda tek başına iktidar!… Diğer bütün partiler bu iktidarın sadece gölgesi. Güneşin eğimine göre gölgeler kısalır ve uzar!…

Peki bu tablodaki “gölge” neyi anlatıyor? Muhalefetin gölgesi uzuyor ve AK Partinin kısalıyor mu?

Benim kanaatim ikisi de değil. Halk sıcakta çalışmaktan ve emeğini alamamaktan kızgın ve Demokrasi Çınarının gölgesine gitti; dinleniyor!…

Kalkıp, tekrar çalışacak!. Çünkü hayat devam ediyor!.

Bin yıllık “YENİDEN HALK İKTİDARI” bu toprakların gerçek partisi olarak daim olacak!…

Bu arada bu tablo’dan alınacak önemli bir mesajı da ekleyerek bitireyim: “EY İMAN EDENLER…YENİDEN İMAN EDİN!…” ayetindeki hatırlatma da var!… Çünkü bin yıldır bu toprakların mayası, bayrağa kanının rengini veren: İSLAM’A İMAN dır.

İktidarla buluşan İman’ın başına neler geldiğine tarih boyunca tanık olmuştuk; AK Parti iktidarında da etrafımızda kimin imanı nereden nereye savruldu noktasında da yeterince örnek gördük.

O nedenle bu topraklarda İslam’ın üzerine yürüyecek ve sonuç alacak hiç bir ideoloji/İzm falan hesap yapmasın!… İslam’ı kendine sermaye yapan, İslam istismarcısı zihniyetlerin de maskelerini çabuk düşürecek bir basirete halkımız sahiptir.

Öyleyse; sonuç: tablonun altındaki imza halka aittir. “YENİDEN HALK PARTİSİ” sandıktan ezici bir ara ile çıkmıştır. Sloganı da bellidir: “Doğru Zaman; Doğru Karar”.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir