Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

Dünya Basınının Cumhurbaşkanı Erdoğan Düşmanlığı Zirveye Ulaştı

Dünya basınının 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak kullandıkları düşmanca dil, ABD merkezli Bloomberg’in haberiyle zirveye taşındı.

ABD merkezli Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik düşmanlığını, 31 Mart yerel seçimleri üzerinden zirveye taşıyarak ABD ve Avrupa’ya çağrıda bulundu. Her sandık kurulduğunda dünyaya demokrasi dersi veren Türkiye hakkında, “Normal bir demokraside seçim sonuçlarına itiraz etmek doğaldır, fakat Türkiye’de itiraz edilmesi, keyif kaçırıcı bir durumdur.” diye yazan Bloomberg, “ABD ve Avrupa, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Ankara ve İstanbul’daki seçim sonuçlarını geçersiz kılmasına izin veremez.” ifadelerini kullandı.

Karalama kampanyasının ve kara propagandanın ötesine geçen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tamamen asılsız ve temelsiz ithamlarla suçlayan Bloomberg, “ABD ve Avrupa, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Ankara ve İstanbul’daki seçim sonuçlarını geçersiz kılmasına izin veremez.” spotuyla kaleme aldığı yazısını, “Erdoğan’ın seçimleri çalmasına izin vermeyin” başlığıyla okuyucularına sundu.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın oylarının kaydırma yoluyla diğer partilere aktarıldığının anlaşılması üzerine itirazların yapılmasına ve YSK’nın henüz kesin sonuçları açıklamamış olmasına rağmen, Bloomberg’in skandal haberinde şu ifadelere yer verildi:

“Normal fonksiyonları işleyen bir demokraside, seçim sonuçlarına itiraz etmek çok olağan bir durumdur. Fakat bu itirazlara Türkiye’de itiraz edilmesi, keyif kaçırıcı bir durumdur.”

Bloomberg’de Eli Lake imzasıyla kaleme alınan yazının her satırında algı operasyonu yürütülürken, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin ardından devlet içine yuvalanan teröristlerin tespit edilerek yakalanmasını ve terör örgütü PKK destekçiliği yapan diğer bir kesimin tutuklanmasını “otoriterlik” olarak yorumladı.

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman’ın küstah açıklamalarına da yer veren Bloomberg, “Eğer seçim sonuçları hükümsüz kılınırsa, bu durum Türkiye’deki seçimlerin sonunun geldiği anlamı taşır.” satırlarını kullandı.

TM Dijital Haber Merkezi

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir