Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

Erbaş Görevine Devam Edecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Açıkladı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 9 Kasımda tarihçi-yazar Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili açıklamada bulundu: Erbaş için “Cumhurbaşkanımızca takdir edilen bir ilim adamı” diyen Ömer Çelik, şöyle devam etti:

“Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Siyasi sonuçlar çıkarmaya başlarsak sonu gelmez. Diyanet İşleri Başkanımızın kıyafeti bellidir. Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Diyanet İşleri Başkanımız takdir edilen bir ilim adamıdır, çağrılara cevabımız bu şekildedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortak değerimizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu olarak saygı görmeye devam edecektir. Konunun Atatürk tartışmasına dönüşmesi yanlış.”

Ne Olmuştu?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre Prof. Dr. Ali Erbaş, bir süredir rahatsız olan Kadir Mısıroğlu’na 9 Kasım 2018 tarihinde saat 14.30 sularında insani duygularla bir ziyarette bulundu

Bu ziyaret Mısıroğlu’nun Atatürk hakkında geçmişte söylediği bazı sözler sebebiyle önce sosyal medyada sert bir biçimde tenkit edildi. Ardından vasatın iktidar aleyhinde bir ambiyansa evirilmesini değerlendirme konusunda fırsatı ganimet bilen muhalefet partileri Erbaş’ın görevden alınmasını ya da istifa etmesini istemişlerdi.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir