Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 30, 2024

Bülent Arınç Konuştu!

Bana kalırsa, Ak Parti’de eleştirdiği çoğu yanlışların, hataların ve eksiklerin ya doğrudan veya dolaylı olarak sebeplerinden biri olan Meclis Eski Başkanı Bülent Arınç, son konuşmasıyla bir kez daha nasıl da suyun üstüne çıkmayı başardı. Sanki saydığı hatalarda hiçbir sorumluğu yokmuş gibi davrandı değil mi? Ne acayip bir durum!

Ak Partili yetkilileri konuşmalar yapmak üzere demokrasi platformlarına katılmamak, televizyon programlarına gitmemek ve düşüncelerini açıklamamakla suçladı değil mi! Hatta biraz da ileri giderek ” birileri artık kral çıplak demeli” de dedi…

Bülent Arınç herkesten önce bu sözleri kime söylüyor, hedefi kim! Bana kalırsa önce kendine, sonra da Ak Parti Milletvekili olan oğlu Mücahit Arınç’a! Çünkü, milletvekili adayı olduğu zaman bugünlerde yaptığı gibi öngörü ortaya koyup basın yayın yoluyla “oğlumu milletvekili yapmayın partinin beklentilerini karşılayamaz!’ dedi mi? Yok! Şimdi neden şikayet ediyor?

Kısa zaman önce yaptığı eleştiriler öncesinde şayet Bülent Arınç söze, “ben size demedim mi benim oğlum milletvekili olacak ehliyet ve liyakata sahip değildir, televizyon programlarına ihtiyaç olur, gidemez Ak Parti’yi anlatamaz, siz niçin bana rağmen onu milletvekili yaptınız. Beni bugün zaman haklı çıkarmıştır. Bana oğlumun mecliste yaptığı başarılı faaliyetlerini sayar mısınız?” deseydi, sonraki sözleri gerçekten çok kıymetli olurdu.

Mesela milletvekili Mücahit Arınç’ın milletvekili olmasında Baba Bülent Arınç’ın etkisi yok muydu ? Yoksa Ak Parti, “Mücahit Arınç’ı milletvekili yapmazsak parti olarak çöker, iş yapamaz seçim kazanamayız korkusu mu yaşamıştır da, onu milletvekili yapmıştır? Bu sorular açıklığa kavuşursa Bülent Arınç’ın eleştirdiği hususta nasıl da doğrudan ve dolaylı olumsuz etki sahibi olduğu ortaya çıkacaktır.

Parti milletvekili listelerinin nasıl şekillendiğini sanki bilmiyoruz! Yıllar sonra Arınç, bu gerçeği bilmiyor gibi neden şikayet ediyor ve davranıyor anlamadım…?

Hem de Bülent Arınç iyi olsun, doğruluk olsun, faydalı olsun, adalet olsun, güzellik olsun, yararlı olsun faziletli olsun diye bu konuşmayı yapıyor! Hayretler içindeyim.

Yarından tezi yok. Ak Parti Milletvekili olan oğlu Mücahit Arınç çıksın, babasının söylediklerini yapsın! Neyi veya kimi bekliyor?

Bu sözlerden çok daha üzücü olanı, bu yapay sözleri güya alternatif olan millet ittifakı partileri hemen de satın almışlardır. Acınacak haldeyiz!

Ak Parti Milletvekili Mücahit Arınç umarım, babası Bülent Arınç’ın söylediklerini duymuştur! Heyecanla, görevini yapmaya davet ediyoruz…

Vesselam!!!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir