Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 30, 2024

Muhalefet Mi Bu!

CHP lideri Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanımızın Taliban ile görüşmesini istemiyor ama Suriyeli mülteciler konusunda da  Esat’la görüşmemesi nedeniyle onu eleştiriyor…Bu akıl almaz çelişkinin nedeni nedir? Mülteci sorununun bu denli büyük olmasının nedenini diyalog olmayışına bağlıyor. Oysa Suriye Mülteci sorunu, Esat’ın değil Rusya ve ABD’nin Suriye topraklarında oluşturduğu terörün sonucudur. Hedefi de Cumhurbaşkanımız Erdoğan değil, aksine milletimiz ve Türkiye’dir. Amerika ve Rusya’nın zoru Ortadoğu’da itiraz eden Türkiye’nin ortaya çıkmasınadır. Erdoğan’a olan öfkeleri de bundandır.

Kılıçdaroğlu bu sorunu nasıl çözecek? Kukla Esat’ı değil de çıkarları için Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD ve Rusya’yı nasıl ikna edecek? Onları bu ülkede memnun edecek tek yönetici, geçmişte olduğu gibi ülkemizin gücünü kıracak, yok edecek, yerlerde süründürecek, İMF’ye borçlandıracak, verilen emir ve talimatlara harfiyen uyacak biri  aramaktadırlar. Yoksa, kendi çıkarlarını kendilerinin olmadığı yerde daha fazla müdafaa edecek böyle biri olmaya mı aday Kılıçdaroğlu? Rusya ve ABD’yi başka türlü ikna etmek mümkün müdür?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımızın Suriyeli mülteciler konusunda Esat’la görüşmesini istiyor ama Afgan Mülteciler konusunda Taliban’la görüşmesini asla istemiyor. CHP yandaşları da kılık kıyafetleri, saç sakalı  birbirine karışmış ellerinde tüfekler olan kişilerin fotoğraflarını paylaşarak “aha da bunlarla görüşecek Erdoğan”  demektedirler. Şayet zalimse, zalimin sakallısı ile sakalsızı arasında fark yoktur. Bana kalırsa da sakalına, şalvarına bakmaksızın Taliban ile Cumhurbaşkanımız ve devlet yetkilileri ülkemizi de ilgilendiren sorunlarla ilgili mutlaka görüşmelidirler.

CHP’nin beğenmediği kıyafetleriyle Taliban, ABD ile çok uyumlu çalışacağını ilan etti. ABD yıllardır savaştığı bir yapıya Afganistan’ı teslim etmiştir. Acaba Taliban yirmi yıl önceki Taliban mı? Rusya ve ABD ile savaşırken büyük ölçüde birlikte olmayı başaran Afganlılar daha sonra kim yönetecek, devletin imkanlarını kim paylaşacak, kim ne kadar pay alacak gibi dünyevi hesaplarla birbirlerine düştüler. Kıyafetleri kimseyi aldatmasın, ABD dünyevi kavganın taraflarından birine ülkeyi teslim etmiştir.

Biliyorum, bu ifadelerimi çok bulanlar olacak…

Öyle anlaşılıyor ki, ABD İran yerine Afganistan’ı koyacak. Görünürde İslam olan bir devlete müsaade etti ama yöneticilerinin beceriksizliklerinden, ehliyet ve liyakatsizliklerinden beki de bazılarının kötü niyetli olmalarından doğacak tüm zulümleri, ahlaksızlıkları ve baskıları İslam’ın ve Müslümanların eseri olarak tüm dünyaya paylaşacak…”İslam da Müslüman’da budur“ demiş olacak. Dostlarıma tavsiyem fazla hayale kapılmasınlar…Anlaşılan Taliban’ın ve Afganistan’ın ABD tarafından müsaade edilen yeni görevi budur!

Hiç kimse Afganistan’da İslam’a dayalı bir düzen kurulacak hayali kurmasın. Olsa olsa yıllardır ABD’nin görmek  istediği gibi İran tarzı, İran kadar, İran benzeri belki de çok daha kötüsü bir Afganistan olur…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir