Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 30, 2024

Kemal’in Umurunda Mı?

Fransa’nın Türkiye ile hesabı var. Ama onlar hesabın Erdoğan’la olduğunu söylüyorlar. Sonra çıkıp Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed’e hakaret içeren rezil karikatürlerini devlet binalarına yansıtıyorlar. İçlerinden birisi kalkıp başörtüsünü ‘Fransa düşmanlarının üniforması’ olarak niteliyor.

Bunları söylemeden önce Libya’yı bombalamışlardı. Kaddafi’yi infaz ettiler. Libya’ya yardım götüren Türk gemilerini taciz ettiler. Yunanistan’ı Türkiye üzerine, Ermenistan’ı Azerbaycan üzerine kışkırttılar.Türkiye’ye karşı bir ‘Akdeniz paktı’ oluşturmaya teşebbüs ettiler. Fransa hesabını böyle görmeye çalışıyor.

Bu saldırı karşısında Türkiye ne yapıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkıp ‘Fransız mallarına boykot’ çağrısı yaptı. Bu çağrı geniş İslam coğrafyasında yankı buldu. Batı kuklası bazı rejimler kulak arkası etse de onların halkları da bu çağrıya kulak verdi.Fransa tutuştu. Bizim Türk mallarını boykot niyetimiz yok diye ardı ardına açıklama yapıyorlar.

Peki bu hengamede bay Kemal ne yapıyor? Çok da Fransa’nın tınında tarzında bir değerlendirme yapıyor. Fransa’dan çok Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yükleniyor. Hem de Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü gününden iki gün önce. Canan ise 8 TL yi aşan dolar için keyif çayı içemediğine hayıflanıyor. İçebilecek olanlara tavsiye ediyor (neden içememiş onu da anlamış değilim). Bir zamanlar CHP den milletvekilliği yapmış gazeteci Barış Yarkadaş ‘bu Türkiye’nin değil, Erdoğan’ın meselesi’ diyor.

Bay Kemal ‘Fransa’nın umurunda olmaz’ derken, kendinin de o kadar umurunda olmadığını anlıyoruz. Ama yanılıyor; Fransa’nın umurunda. Hem de nasıl. Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bırakın boykotu, çağrısı bile yüreklerini ağızlarına getirdi.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir