Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 30, 2024

Sen Parti Kuramazsın

Kusura bakma Muharrem bey ama kursan da tutturamazsın. Öbür tarafta efsunlu bir kitle var. Bunlar ‘Tayyip düşmanlığı’ ile bilenmiş. Zamanında nasıl olup da DSP’yi birinci parti yapıp CHP’yi de baraj altında bıraktılar hala kendime izah edemem. Gerçi o zaman CHP’yi değişime götüremeyen Ecevit idi, Baykal ekibi de senin şu anda savunduğun ‘öz CHP’ değerlerini savunuyordu. Talih Ecevit’e yar olmadı. Son deminde bir başbakanlık gördü sonra bu efsunlu kitle onu yerle bir etti.

Sen boş ver ‘öz CHP’ yi. CHP’nin özü de sözü de birdir. Ona gönül verenlerin gözü kördür. İçleri hırsla doludur. Bizim takım bir maç kazansın şu Tayyip’e karşı şampiyon olmasa da yeter derdindedir. Sırf seni kurultayda tuvaletin dibine oturttular diye parti kurmaya kalkınca o efsunlu kitlenin yaşasın ‘öz Atatürkçülük’ diye ayağa kalkıp peşinden geleceğini sanırsan yanılırsın.

Bununla genel merkezin gözünü de korkutamazsın. Onlar seni tuvaletin dibine oturttularsa hiç umurlarında olmadığından. Parti de kursan İYİ partiden, MHP’den, AK Parti’den oy alırsın bu CHP’den alamazsın. Baksana bir DSP’nin haline. Ne durumda ‘fikir kulübü’ gibi. Fikir de yok ama olsun; sende de yok. Yani sen şimdi partindeki FETÖ hegemonyasına bayrak mı açıyorsun? Klıçdaroğlu’nun sürüklediği cümle alem Türkiye düşmanları ile ittifak yolundan çekip çıkarmak mı istiyorsun? Partiyi içindeki mezhepsel egemenlikten mi kurtarmak istiyorsun? Hiç de biri. Sırf helanın yanına oturttuların intikamı için yapıyorsun.

Kusura bakma Muharrem Bey ama bu maya tutmaz. Orası, o efsunlu kitlenin içindekiler azala azala, yerlerine eski sağ partilerin ve AK Parti’nin döküntüleri doldurula doldurula kuruyup gidecek. Ne Türkiye’nin geleceğinde yeri var, ne de oranın fikrinde Türkiye’ye bir gelecek var.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir