Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye Dezenformasyona Meydan Vermedi

KAŞIKÇI CİNAYETİNDE DÜNYA BİZİ TAKİP ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün AK Parti grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin paylaştığı bilgiler tüm dünyaca yakından takip edilirken; konuşma aynı anda hem İngilizce hem Arapça olarak da yayınlandı. Bu konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kaşıkçı konusuyla alakalı olarak verdiği mesajlar değerlendirildiğinde son derece önemli ayrıntılar ve mesajlar barındırdığı ortaya çıkıyor.

Bu bağlamda; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olayı saat ve dakika vererek an be an aktarması Türkiye’nin konuya teferruatı ile ne denli hakim olduğunu gösteren önemli bir ayrıntı.

Türk istihbaratının ve kolluk güçlerinin sürece müdahil olduktan hemen sonra son derece profesyonel bir şekilde hareket ettiği ve kaliteli bir iş çıkardığı görülüyor.

Türkiye’nin titiz çalışması önce olayı inkar eden Suudi tarafının cinayeti itiraf etmesini ve sonrasında da bazı adımlar atmak zorunda kalmasını sağlamıştır.

Tüm dünya en sağlıklı ve en doğru açıklamaları Türkiye’nin yetkili ağızlardan takip etmiştir/etmektedir. Böylece dezenformasyonların önüne geçilmesi hususunda önemli bir ivme yakalanmıştır.

Türkiye’nin süreçle ilgili ayrıntıları doğrudan en yetkili isim olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dünyaya duyurması bu konuya verilen önemi gösterirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da olayın bizzat takipçisi olduğunu kanıtlamıştır.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mezkur olay üzerinden Viyana Sözleşmesi’nin diplomatik dokunulmazlıklarla ilgili içeriğinin yeni bir düzenlemeye tabi tutulma zorunluluğunun olduğunu belirtmesi son derece kıymetli ve anlamlı bir çıkış olmuştur.

İşbirlikçi Kim?

Cumhurbaşkanı’nın Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğunu ve içerideki iş birlikçilerin kim olduğunu sorması ile başka ülkelerdeki ortakların varlığından haberdar olunduğunu belirterek bunların açıklanması için Suudi tarafına çağrı yapması Suud’a verilen bir şans aslında.

Son olarak Türkiye, tüm dünyanın saygı duyduğu bir güvenlik ve iletişim stratejisi ile bu konuyu sonuna kadar araştırıp, gerçekleri gün yüzüne çıkaracağını ve faillerin cezasız kalmaması için (uluslararası hukuk dahil) elinden geleni yapacağını da tüm dünyaya net bir şekilde açıklamış/göstermiştir.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir