Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 27, 2024

Editörden Temmuz 2018

Halk Gereğini Yaptı

Hamdolsun kazasız belasız bir seçimi daha geride bıraktık.Kavga, gürültü, kargaşa ve iç karışıklık bekleyenlere avuçlarını yalatan aziz halkımızın sağduyusu olmuştur. Cenab’ı Hakka hamd olsun, aklıselim ile hareket eden saygıdeğer seçmene de teşekkürler… Seçimler gelir geçer, partiler de halka hizmette adil ve başarılı olduğu sürece destek görür. Halkının hissiyatına tercüman olan, hizmetkârlığına talip olan siyasetçileri halk başına taç eder. Halkın hissiyatından gafil, tepeden bakanları da halk sandığa gömer… Halkın değerleri ile kavga eden nice siyasinin hazin sonuna şahit olmuştur bu topraklar. Bu yarışta birileri kazanır birileri de kaybeder. Sonuçlara saygı demokratik olgunluğun gereğidir. Seçim sonuçları 81 milyona hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun inşaallah. Bundan sonra farklılıklarımızı zenginlik bilip işimize bakmalıyız.

81 milyon insanımızın birlik, beraberlik ve refahı için seferber olmalıyız. Seçim sürecindeki dili bırakıp normale dönmeliyiz. Çünkü her birimiz yaptıklarımızdan ve söylediklerimizden dolayı hesaba çekileceğiz.

Sandıktan çıkan sonuçlara bakarak seçmenin şu mesajları verdiğini söyleyebiliriz:

Kendine gel, ters giden bir şeyler var Ak Parti! Demokrasi kültürünün ülkemizde yerleşmesi için çok çalıştın. Türkiye’nin gelişimi ve kalkınması için çok şey yaptın, her şeye rağmen bu konuda sana ihtiyaç devam ediyor. Ancak ters giden bir şeyler var. Bir kaç seçimdir bunu söylediğim halde maalesef gerekli değişimleri yaparak toparlanmadın. Bu konuda artık bir şey demem. Bilesin ki bu minval üzere devam edersen bundan sonraki seçimler senin için hiç de kolay geçeceğe benzemiyor. Gönüllerde taht kuran Erdoğan’ın performansına ayak uydur.

Her şeye istemezük havasıyla karşı çıkma, geleneklerimizle ters düşme CHP! Hükümet karşısında adalet, özgürlük, paylaşım konularında sesimiz ol. Olur olmaz her konuya ideolojik yaklaşma. Geliştirdiğin politikalarda bu milletin bin yıllık mazisini hesaba kat. Din, diyanet, örflerimiz konusunda benimle ters düşme. Refah ve gelişim politikalarına karşı çıkma. Olacaksan bari Türkiyeci bir sol ol.

Çatı parti olduğunu unut. Terörle yandaş olarak Türkiye’yi kucaklayamazsın HDP! Sırtını terör örgütlerine değil halka ve demokrasiye daya. Masal ülkesinde yaşamıyoruz, uçuk hayaller peşinde koşmayı bırak. Kimliğini temsil et ama devletle anlaş. Tayyip Erdoğan bizim için önemli, onu düşman belleme. Sana her zaman ihtiyaç var MHP! Bu ülke için önemlisin. Devlet ve hükümete verdiğin destek için teşekkür ederim. Ancak başarını abartıp siyasette tahakküm oluşturma, makul ol. Son birkaç yıldır başından geçenlerden ders çıkar. Sahip olduğun genç kadroları vatan için daha da eğitimli kılmanın yollarını ara. Yapıcı duruşun için millet sana müteşekkirdir.

Tepkisel parti olunmaz İyi Parti! Belli ki ayrıldığın ocağına duyduğun tepki seni hırs küpü yapmış. Yapmadan yıkmaya yönelik mesajlar vermen ürkütücüydü. Yine de sana TBMM’de yer verdim. Yanlış yapmazsan seni arada yaşatırım. İşin kolay değil. Dilini olgunlaştırsan hiç de fena olmayacak. Gittiğin yol, yol değil. Başkalarını değiştirmeden önce sen kendine gel Saadet Partisi! Artık hiç bir şekilde siyasi bir aktör değilsin. Dostum bu çok acı, biliyorum. Acılar insanı olgunlaştırır sen de bunu bil. Senin yapabileceğim bir şey yok. Yanlış işlerin çok oldu. Kendine uzun bir keffaret listesi hazırla. Arınmanı umarım.

Geçmişin insanları hala ürkütüyor Hüda Par! Nasıl yapacaksan yap artık. İnsanlar seni duyunca geçmişini hatırlamasınlar. Fikirlerindeki mükemmellik geçmişini gölgelesin. İlk defa girdiğin ulusal çaptaki seçimde seni 0,32 oranında gördüm. Ülke genelinde yerel isimlerini çoğaltır ve makul olursan fikir partisi olarak seni görürüm. Tabii bu kolay değil, alternatifin çok.

Adil Gülmez

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir