Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Tarihçi mi?

Ebubekir Sofuoğlu’na çok önceleri reddiye yazmıştım…

“Üniversiteler neredeyse fuhuş evleri… Gördüğüm var.. Gelin gezdireyim…” diyen birinin İslami akıl sağlığından şüphe ederim, ettim de…

Bu şahıs normal değil… Ne tarih biliyor ne de İslami literatür… O programda aslında her şehre üniversite yapılmasını eleştiriyordu? Hatta bir önceki cümlesi “üniversitelerin şehirleri kalkındırdığı filan yok” gibi bir şey söylemişti.

Sanıyor ki, her şey bir anda olur… Bilmiyor… Tarihçi ama tarih cahili işte… İmkan olan her şehirde beytül hikme olmasa İslam medeniyetinin altın devri yaşanır mıydı? Onlarca şehirde nizamiye medreseleri olmasa Türk medeniyetinden bahseden mi olurdu acaba?

Cahil kere cahil yani…

Hem üniversiteler fuhuş evleri ise, bu şahıs orada neci? Sadece prof değil de şeyci başının pazarlamacı başı imiş de, gördüğü varmış da, geleni gezdirecekmiş? Akit TV’de aynen bu cümleleri kurmuştu. Nasıl bir dildir bu? Yazıklar olsun.

Tarih profesörü ama tarih cahili… Israr ile söylüyorum üstelik süzme bir tarih cahili…

Mesela bir videosunda diyordu ki:
“Lozan’ın gizli maddeleri vardır. Yoktur diyenler olsa da, vardır. Osmanlı’da bütün anlaşmaların bir tarihi ve gizli maddeleri vardır. Her zaman olmamışsa da genelde olmuştur.”

Bu cümleler sadece kafa karıştırmaya yarar… Söylediği ne varsa bir cümle sonra kendisi yalanlıyor. Tamam, diyelim ki, Lozan’da gizli maddeler vardır… 100 yıl sonra o maddeler kimin umurunda olacak. Dünya durduğu yerde kalacak mı sanıyor bu şahıs? Şimdi tersinden düşünürsek, bu Sofuoğlu’nun “Lozan Türkiye’nin tapusudur” diyen mandacı CHP zihniyetinden ne farkı kalıyor o zaman? Hem Lozan defalarca delinmiştir.

Ve bütün uluslararası anlaşmalar, gücü olanın gücü sürdüğü müddetçe geçerli olmuştur. Bunları bilmeyen de “tarihçiyim” filan da demesin.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir