Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

Yolsuzluk Bunun Neresinde?

Ben Ak Partili değilim… Ama sadece Ak Parti benim inandıklarıma değer veriyorsa, ekonomide İslami duruşa yakın olan sadece Ak Parti ise, dış politikada CIA ve Mossad tuzakları ile ile sadece Ak Parti mücadele ediyorsa, enerji politikalarında milli olmanın değerini sadece Ak Partide gördü isem, sağlık politikalarında dünyada bir çok ülkeye örnek olmaya başladı isek o zaman ben değil Ak Parti benim safımdadır ve ben de mecburen Ak Partili olmak zorundayım, demektir.

Şimdi konuşanlar olacak… Yani “medyada yer alan bütün bu hırsızlıkları, yolsuzlukları filan savunuyor musun?” diyecekler, duyuyorum.

Ne yolsuzluğu?

Siz ya yolsuzluk nedir bilmiyorsunuz ya da balık hafızalı zavallının birisiniz?

Bu ülkede kamu kurumları yıllarca hep arpalık olarak kullanıldı zarar etti. Sadece kamu bankaları son 50 yılda ortalama dolar bazında 5 milyar dolara yakın soyuldu. Eski rakamla her yıl 100 trilyona yakın para ile kamu bankaları tarafından birileri zengin edildi. Şimdi son 15 yıldır kamu bankaları yılda 2 milyar dolardan fazla kar ediyor.

Petrol Ofisi özelleştirilmişti. Alanlar sadece kasasındaki para ile devlete borç ödemişlerdi.

Bir sürü kamu kurumu peşkeş çekilmiş, zararına satılmıştı.

THY yıllarca zarar etti ve borcundan dolayı satılamamıştı. Şimdi dünyanın en büyük havalimanlarından biri emrine verildi ve karlılıkta dünyanın gözdesi oldu.

Yolsuzluk bunun neresinde?

Bu hükümetin eksikleri yok mu? Elbette var, sürekli yazıyorum.

Demir yolu ve denizyolu yatırımlarına gereken önemin verildiğine inanmıyorum.

Eş dost ve akraba kayırmaları var ve üstelik inançsız, ehil ve liyakat sahibi olmayan eş dost ve akraba kayırmaları var ama bunu yapanların zihniyeti belli… Yarın CHP veya HDP iktidar olsun, bunlar o dairenin içinde kendilerine yer bulacaktır. Yoksa Ak Partili biri niye CHP’li veya HDP’li yeğenini torpille bir kamu kuruma yerleştirmeye çalışsın?

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir