Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Sosyal Medyada Hedef Gösterilen Doktor Salih Selman Kimdir?

Albay bir babanın oğlu olan Salih Selman  Saint-Joseph Fransız lisesi mezunu. Ardından Çapa Tıp fakültesini bitiren Türkiye’nin en başarılı genel cerrahlarından.

Doktor Selman, 3 dil bilen, 7 dalda spor yapan, 40 yaşında hafız olan, savaş ve afet durumlarında gönüllü doktorluk yapan, her fırsatta insanlara İslam’ın güzelliklerini anlatan, “hiç ölmeyecek gibi dünyaya yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış” sözünün vücut bulmuş hali. Kısacası ilminin zekâtını verse kendisini eleştirenlerin yedi sülalesine yetecek kadar donanımlı bir cerrah..

Peki neden kendisiyle alay ediliyor, aşağılanıyor. Cevabı basit aslında..

Çünkü o sakallı ve şalvarlı bir doktor!!

Çünkü bu ülkede hâlâ insanları dış görünüşüne göre yargılayan, bu insanlara saldıran ve taciz eden; kılık, kıyafetle ilerici olunacağını zanneden malum bir kitle var.

Ve on gün öncesine kadar doktor hakları üzerinden duyar kasanlar, dış görünüşünden ve inancından dolayı aşağılanan doktor Salih Selman’a sahip çıkmıyor. Çünkü mesele asla doktor hakları değildi…

Hem niye sahip çıksınlar ki? Sakallı şalvarlı doktor mu olur? İmam olsa neyse!

Gerçi imamlara da düşmanlar ya..

Oysa unuttukları bir şey var. Salih Selman’ın da dediği gibi “Sakallıysan camide, örtülüysen evde olmalısın devri bitti!”

Akıllarınca Salih Selman’a itibar suikastı yapmak istediler Ama yine olmadı .Salih Selman’ı biz tanıyorduk ama şimdi tüm Türkiye tanıyor.

Sezai Karakoç’un dediği gibi “Seni yok sayacaklar, sen daha çok var olacaksın.”

Şunu da eklemeden geçmeyeyim. Türk Tabipler Birliğini savunanlarla, Salih Selman’ı linç etmeye çalışanlar aynı kişiler. Oysa Türk Tabipler Birliğini toplasan bir Salih Selman etmez????

Biz biliyoruz ki kıyamete kadar Ebu Cehil’in torunları mücadelesini verecek. Bizde son nefese kadar Hak Davanın mücadelesini vereceğiz İnşallah.

Vesselam…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir