Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Erbakan Sevgisi Samimi mi?

Siyaset adamıyken içeriden ve dışarıdan dünyayı kendisine dar edenler ve zulmedenler, şimdi de anma törenlerinde Erbakan hocamızı öve öve bitiremiyorlar. Süslü laflar ediyorlar, duygulanıp ağılıyorlar…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu merhum Necmettin Erbakan hocamızla ilgili ne de güzel, edebi ve süslü sözler bulup söylemiş öyle! Samimi mi? Erbakan hocamız sanki ömrünü CHP ile mücadele ile geçirmemiş ve sanki CHP de Erbakan hocamızı çeşitli iftira yalan ve hilelerle siyasetin dışına itmek için elinden geleni yapmamış gibi…

İyi Parti lideri Meral Akşener de süslü laflar etmiş…Sahi o da, 28 Şubat sürecinin İçişleri Bakanı değil miydi ve Erbakan hocamızı siyasetin dışına itmek isteyen milli güvenlik kurulu kararlarını tavizsiz uygulayacağını söylememiş miydi? Hangi tavrı samimi?

Hele biri var ki, Cumhuriyet mitinglerinde bir imamın hatalı sözünü bahane ederek dine ve tüm dindarlara ağza alınmayacak hakaretler etmemiş gibi davranan eski CHP milletvekili Tuncay Özkan vefalı dost diyerek Erbakan hocamızdan bahsederken duygulanıp ağlıyor. Olacak şey değil yahu! Samimi mi?

CHP İstanbul Başkanı Canan Kaftancıoğlu da anma törenine katılmıştı. Oysa merhum hocamızı protesto ettiğini övünerek söyleyen o değilmiş gibi davranıyor. Hangi Canan samimi? Hayattayken protesto eden mi, vefatından sonra günah çıkartmaya gelen Canan mı? Hangisi samimi?

Erbakan hocamız hakkında samimi olup olmadıklarını ölçelim mi? Çok kolay!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Erbakan hocamızı seven, onu iyi anlamış, fikirlerine saygı duymuş, hayattayken de vefatından sonra da saygıda kusur etmemiş biri olsun. Milli Görüşçü olsun! İttifak masasında bu tanıma uyan kim var? Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu değil mi? Şu ana kadar adı hiç geçti mi? Duyan var mı? Oysa o masaya oy oranıyla olmasa da, partisinin özgül ağırlığıyla meşruiyet sağlamaktadır. Buna mukabil neden Karamollaoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak bir kez olsun zikretmezler? Onun bu ittifaktaki görevi, CHP’nin belirlediği adaya milli görüşçüleri oy verdirmek midir sadece? Bu kabul edilebilir bir sonuç mudur?

Madem ki Erbakan hocamızı çok seviyorlar ve geçmişte yaptıkları zulme ilişkin helallik de istiyorlar o halde, “millet ittifakı olarak Erbakan hocamızın görüşlerine göre ülkeyi yöneteceğiz” taahhüdünde bulunsunlar. Bu vesileyle ben de onlara Erbakan hocamızın birkaç görüşünü de hatırlatayım.

-İslam ülkeleriyle birlik ve D8’in harekete geçirilmesi.

-Önce ahlak ve maneviyat!

-Laiklik din düşmanlığı olarak uygulanmaması!

-Dünyayı ezen canavarın beyni Siyonizm, kalbi haçlı Avrupa, sağ kolu ABD sol kolu da Rusya’dır.

-Allah’ına kul olmayan, davasına er olmaz.

-İslam, dünya ve ahiret saadetinin tek ilacıdır.

-Malıyla ve canıyla cihat eden bir müslüman olarak anılmak isterim.

-Müslüman olmak yetmez şuurlu Müslüman olmak gerekir.

Helallik istemek sözle değil, bir kısmını yukarıda saydığım hocamızın fikirlerini uygulamakla olur. Hadi var mısınız! Samimi misiniz? Adayınızı hocamıza inanmış ve fikirlerini içine sindirmiş biri olarak belirleyin!

Yaparlar mı!!! Yaparlarsa samimidirler… Şayet yapmazlarsa da, Erbakan hocamızla milletimizi aldatmaya devam ediyorlar…

Erbakan hocamız aramızda değil ama fikirleri aramızda…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir