Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 23, 2024

CHP’den Rehber Olursa…

Cumhuriyet Halk Partisi siyasette örnek veya ölçüye dönüşürse, Ak Parti başta olmak üzere diğer muhafazakar partiler için başarı kriteri iyice düşer, hedef basitleşir ve siyaset sıradanlaşır…Hizmet yarışında hedef çıtası iyice azalır.. Ne yazık ki son zamanlarda öyle de oldu!

CHP’den müttefik hiç olmaz… Yuvarlak masa toplantıları bu yönüyle sorunludur. İlle de CHP ile aynı masaya oturulacak ise,masa mutlaka köşeli olmalı ve oturanlar da yan yana değil karşı karşıya olmalıdırlar. Tarih bize bunu söyler.

CHP örnek alınırsa, bu durumda ülke yönetmek; insana değer vermek ve ona yatırım yapmaktan çıkar daha çok yol, köprü, hastane ve postane… yapımına dönüşür…Yazık ki öyle de oldu.

Böyle olursa, Ak Parti’nin iki hizmeti, CHP’nin bir hizmetinden fazla ve yeterli olur veya CHP’nin iki hatası Ak Parti’nin bir hata yapma ruhsatı haline gelir . Oysa Ak Parti için hizmette sınır yoktu…

Böyle durumlarda CHP’den bir fazla tuğla koymak, asfalt dökmek veya çiçek dikmek başarı, CHP’den bir eksik hata yapmak da takdire şayan bir sonuç olarak görülmeye başlandı…Vahim hatadır bu!

Adalet, bir kişi için olsa bile gereklidir hükmünden, sayıların ve rakamların CHP’ye göre daha az veya daha fazla kişi olmasına göre ayarlanır hale gelmesi sorun değil midir? Oysa hak ve hukuk ihlallerinde bir kişi ile binlerce kişi arasında hiçbir fark yoktur. CHP’nin haksız yere binlerce kişiyi işten atması, Ak parti’ye yüzlerce kişiyi haksız ve hukuksuz biçimde işten atma ruhsatı vermez.

Ak Parti’nin, bir kişinin birkaç devlet kurumunda görev alarak maaş almasının doğru olmadığını kabullenmesi yerine, CHP’nin içinden bazı isimler vererek aynı hatayı yapmasından kendine ruhsat çıkarmaya çalışması kabul edilebilir değildir. Hani, sui misal emsal olmayacaktı.

Ak Parti’nin CHP’ye benzemeye çalışması son günlerin en büyük sorunu halini almıştır. Bu ve benzeri örnekler o kadar çoğaldı ki!

Oysa Ak Parti’nin rakibi, yine kendisiydi…Ak Parti’ydi! Öyle kalmalıydı…

Ak Parti başarı çıtasını CHP’ye indirgeyince bu durum CHP’nin işini de ciddi anlamda kolaylaştırmıştır. Yarından tezi yok! Ak Parti’nin doğrularında veya yanlışlarında CHP’yi bir fazla veya bir eksik olma yönüyle ölçü alma hastalığından derhal kurtulmalı ve yeniden kendi olmalıdır.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir