Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

Ak Sakal Binali Yıldırım!

Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge” programındaydı…Anlattıklarını hüzünle izledim. Yaşlanmış bir dedenin torunlarına hayat hikayesini anlatır gibi çok yorgun ve moralsiz bir hali vardı…

Hiç şüphesiz Binali Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adındaki “kalkınma”  kelimesinin hakkını vermede büyük emeği vardır. Türkiye’nin alt yapısı yollar, köprüler, hastaneler, barajlar, yer altı yer üstü ulaşım araçlarına sahip olmak ve de daha birçok hizmet onun idaresinde gerçekleşmiştir.

Fakat, konuştuklarından anladığıma göre, o da birçok Ak Partili gibi İstanbul seçimlerini neden kaybettiğinin farkında değildir. Üstelik, son seçimlerde seçmenin tamamı Ak Parti meclis üyelerine oy vermişken Belediye Başkanlığı seçimlerinde farklı davranarak Binali Yıldırım’a oy vermediğinden Başkanlık kaybedilmiştir. Bu durum içinde birçok mesaj bulunduran çok mühim bir ders değil midir ? 

Binali Başkan, halen daha torunlarına anlatır gibi geçmişte kendi öncülüğünde yapılan hizmetleri anlatmakla meşguldür. Ulaştırma Bakanıyken, bahsettiği hizmetleri fiilen yapan biri olarak İstanbul Belediye seçimlerini kaybetmedi mi? Fiilen yapılan hizmetler kullananlara etki etmedi de, anlatmasından mı etkilenecekler?

Aynı yanlışı Tevfik Göksu ve İstanbul İl Teşkilatı da yapmaktadır. İyi ve akıcı konuşarak hizmetleri anlatamadıkları için seçimi kaybettiklerini sanıyorlar. Bu yüzden, otuz yıl önceki propaganda modeli olan  kartonlar üzerine çizilmiş grafiklerle televizyon programlarına çıkıyorlar. Oysa ortada güven kaybı sorunu vardır…

Bir kişiye, bindiği otobüsün ne kadar konforlu olduğunu anlatmaya çalışmak, marmarayla ne kadar kısa sürede gideceği yere gidebildiğini hatırlatmak, beş yıldızlı otel ayarında tek kişilik odada tedavi gören kişiye konforunu anlatmak ne kadar faydalıdır?

O halde sorun, hizmet eksikliği değildir. Sorun  ille de hizmete bağlanacaksa hizmetin fazlalığı sorun olabilirdi belki… Zaten Ekrem İmamoğlu da hizmet üretmek yerine  temel atmama törenleri vadederek seçim kazanmıştır.

O halde sorun nedir? Bana kalırsa sorun, halkla yöneticileri arsındaki yaşam standardının gözle görülür biçimde artması ve de yetkililerin ulaşılır olmaktan çıkmalarıdır. Bu nedenle sistem sorun çözmüyor, idarecileri de yeni olan sistemin çözüm üretmesine katkı sunmuyor…

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adında geçen “adalet”i tesis etmede yaşanan sorunlardır. Bu ülkede çok büyük soruna işaret edecek şekilde Adalet Bakanımız İstifa etmek zorunda kalmıştır. İdarecilerden, adalet hak ve hukuk kelimelerini hiç duyuyor musunuz? Oysa istifa eden Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül “ adalet tesis edilsin de isterse kıyamet kopsun” diyen kişidir… Adalet tesis edilmesinin zorluğunu kıyametin kopmasına benzetmesi… Artık o Bakan da yerinde yok!

Ekonomik, siyasi, toplumsal tüm sorunlarımızın kaynağı kıyametin kopması kadar zor olan adaletin tesis edilesinde yaşanan zorluklardır. Önümüzdeki seçimler, “adalet” teması üzerinden yürüyecektir.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir