Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Kılıçdaroğlu’nun Mektupları

Hele bak sen! Market sahiplerine mektup yazmış ve onlardan on temel gıdaya zam yapmamalarını istemiş…İktidara gelince de zararlarını tazmin edeceği sözünü vermiştir.

Aslında, Kılıçdaroğlu bu mektubunu market sahiplerine gerçekten indirim yapmalarını istemek için değil de, gıda ürünlerine yaptıkları fahiş fiyat artışlarını meşrulaştırmak için yazmış olduğu anlaşılmaktadır.

Market sahipleri Kılıçdaroğlu istedi diye mi zam yapmışlardı ki, O istedi diye fiyatları indirmiş olsunlar…Bu mektupla O, üreticinin tarlasından 1.5 liraya satın aldıkları domatesi marketlerinde 10 liraya satan ve 9 kat kazanan market sahiplerinin yaptıkları fahiş kârı meşrulaştırmak istemiştir. Üstelik 9 kat kazandıkları üründen yapacakları indirim nedeniyle uğrayacakları zararı da iktidar olmaları halinde tazmin edeceğini söylemektedir. Güler misin, ağlar mısın!

Fırsatçılığın ve stokçuluğun Cumhurbaşkanımız veya partisi Ak Parti’nin sorunu değil de, iktidardan iktidara liderden lidere değişmeyecek milli bir sorun olduğunu görememesi ne acı değil mi! Bugün Kılıçdaroğlu mektubuyla meşrulaştırdığı fahiş fiyat artışlarını yarın iktidar olduğunda nasıl geri aldıracak? Buna imkan var mı ki! Kimi kandırıyor…!

Toplumda iki kişiden birin oyunu almış çok güçlü bir lider olan Cumhurbaşkanımız fahiş zam, faiz, döviz ve altın lobileriyle baş etmeye zorlanıyor da, ya altı partinin bir araya gelmesiyle oluşacak bir topluluğun sadece sayısal olarak destek verdiği bir kişi olarak Kılıçdaroğlu bu mücadeleyi nasıl verecek? İmkanı var mı bunun? Üstelik aralarında bir de PKK ilişkili HDP de olacak! İktidarını şimdilik imkansız görsem de, olması halinde bile Kılıçdaroğlu’nun siyasi gücü sadece partisinin aldığı oyu kadardır. O da yüzde 24’tür. Yani seçmenin dörtte biri…!

İki kişiden birinden oy almış çok güçlü bir lider olan Cumhurbaşkanımız bu milli mücadeleyi vermekte zorlanıyor da, dört kişiden birinden oy almış Kılıçdaroğlu bunu nasıl yapacak? Açık söylüyorum, bu adamlar Kılıçdaroğlu’nu şamar oğlanına döndürürler! Öyle anlaşılıyor ki haksız kazancı normalleştiren bu lobiler, arkasında halk desteği olmayan Kılıçdaroğlu benzeri siyasi bakımdan çok güçsüz birinin ülkemizi yönetmesini istiyorlar. Sayısal çoğunluk olsun ama siyasi çoğunluğu olmasın! Bu yönetim şekli merhum Necmettin Erbakan hocamızın iktidarına benzer. İktidar olması için sayısal olarak destek verse de DYP, hükümetin içinde siyasi bakımdan Refah Partisi’nin siyasi rakibi gibi hareket ediyordu. Bu da büyük huzursuzluğa neden olmuştu.

Ondan çok daha zayıfı ve sorunlu olanı, altı bileşenli ve birbirinin zıddı olan partilerin oluşturduğu millet ittifakı iktidarı olur ki- rabbim korusun- tahammül edilmesi imkansız bir siyasi boşluğa ve kaosa neden olacaktır. Çünkü ortada çok güçlü bir lider olmayacak, sadece sayısal destek olan fakat hedef birliği olmayan topluluk olacak…

Böyle bir yapı mı ülkemizin ağır sorunlarıyla baş edecek!

İmtihanımız çok ağır olur!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir