Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

İçine Mi Sindirememiş!

Niye ki!

Saadet Partisi’nin lideri Karamollaoğlu, 28 Şubat 1997’de, başta Erbakan hocamız olmak üzere tüm dindarlara dünyayı dar eden generallerin yargılanmasını ve ceza almalarını içime sindiremiyorum buyurmuş…Hem de nerede biliyor musunuz? Yine yalan ve iftiralarıyla zulmün basın ayağını oluşturan Halk Tv’de…!!! Hey Allah’ım hey…!

Karamollaoğlu neden böyle söylüyor?

Kendisi, ya o dönemde bedel ödeyenlerden biri değildir ya da yaşının bir hayli ilerlemesi nedeniyle temsil ettiği camianın o dönemde yaşadıklarını hatırlayamamaktadır…Kimin adına bu merhamet! O günler de zulüm yaşayanlardan biri de benim. Bana yaşattıklarına mukabil aldıkları cezayı içine sindiremiyormuş. Niye ki!

Bir yandan ortaklardan biri olan Kılıçdaroğlu, geçmişteki birçok zorbanın ve 28 şubat generallerinin milletimize yaptığı kötülükler için helallik istiyor, öte yandan diğer ortak Karamollaoğlu ise temsil ettiği partinin içinde olan veya olmayan tüm zulme uğrayanlar adına, 28 şubat generallerinin hapse girmelerini içine sindiremediğini söylüyor. Kısaca Kılıçdaroğlu’nun yapılan zulümler için toptan helallik istemesine, Karamollaoğlu da partisinin içindeki ve dışındaki tüm zulme uğrayanlar adına “helal olsun” diyor…Böylelikle, siyasi bir projenin parçaları bir araya gelerek tamamlanmış oluyor.

İslam’a göre ne Kılıçdaroğlu’nun toptan tüm zalimler adına helallik isteme hakkı var, ne de Karamollaoğlu’nun tüm mazlumlar adına buna olumlu cevap verip helal olsun deme hakkı vardır! Bu iş vekaletle olacak iş değildir. İlle de helallik olacaksa, zalim doğrudan doğruya zulmettiği mazluma giderek gasp ettiği haklarını kendisine iade ederek bunu bireysel olarak yapmalıdır.

İtiraf etmeliyim ki, uzun süredir helallik müessesesi unutulmuş haldeydi. Ak Parti’nin ve Ak Partililerden uzun zamandır duymadığımız helalleşme kavramının Kılıçdaroğlu vasıtasıyla olsa da gündeme gelmesi ve unutulmaması bakımından önemlidir.

Herhalde Ak Parti ve Ak Partililer helallik gerektirecek kul hakkı ihlaline hiç girmediklerine inanıyorlar…

Öyle mi acaba?

Hapse giren generaller, 28 Şubat 1997’de El Ezher’den aldığımız diplomalarımızı iptal etmişlerdi. Bu süreç 5 yıl devam etti. Ancak, 2002 yılından 2016 yılına kadar da 14 yıl boyunca Ak Parti iktidarında bu haksızlık devam etmiştir. Kılıçdaroğlu 5 yıl için helallik istiyor ama Ak Parti 14 yıl gecikme için helalliğe ihtiyaç duymuyor.

Ben derim ki, helallik kavramına sahip çıkalım ve gereğini önce biz yerine getirelim. Birçok şeyde yaptıkları gibi bunu da elimizden almasınlar…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir