Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Hedefimiz Bu Muydu?

Milli Görüş hareketi, 94 ruhu, gençlik teşkilatları, İmam Hatipler, Kuran Kursları, vakıflar, dernekler , cemaatler ve dahası…

Elli yıllık emek heba oluyor…

Halâ, nerelerde yanlış yaptığımızı sormayacak mız?

Bu çalışmalardan elli yıl sonra bugün ne oldu? İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlıkları başta olmak üzere birçok belediye başkanlığı artık yukarıda saydığım mekanizmaların hiçbirini görmemiş, uğramamış, muhabbet bile beslememiş kişilerce yönetilmeye başlanmıştır. Bu risk bugün çok daha da artmış ve artık ülkemizi yönetme alternatifi haline gelmiştir. Bu muydu hedefimiz!

O veya bu parti kaybetmiyor, aksine yukarıda bahsi geçen kurumlardan bir şekilde geçen herkes kaybediyor ve tasfiye oluyor… Toptan kaybediyoruz…

Gelinen bir başka vahim nokta ise Ak Parti’den kopanlar, Saadet Partisi ve ondan kopanlar da proje ortaya koymak, ona halkı inandırmak, sonra da güven telkin edecek kadrolarla milletimizin önüne çıkarak alternatif üretmek yerine CHP ,İyi Parti, HDP ile oluşturulmuş bir kadronun orasında veya burasında yer alarak Ak Parti’yi yıkarak görevlerini ifa edeceklerine inanacak kadar zavallılara dönüştüler. Elli yıldır hedefimiz bu muydu?

Biliyorum, bazı arkadaşlarımız istiyorlar ki yaşadığımız her olumsuzluğu dış güçlere bağlayalım ve kolayca tüm sorumluluktan böylece kurtulalım. Biz bağlasak da İstanbul ve Ankara seçmeni bağlamamış işte…Görmüyor musunuz? Terör ortaklı bir yapıya doğru teslim oluyoruz … Tehlike Ak Parti’nin mi sadece!

Bir başka soru, “Ak Parti neleri yanlış yaptı” da, bugün vardığımız bu nokta içinde terör olan bir yapı ile alternatif olanlar karşılarına dikilebilmektedirler. Ak Parti’den kopanların yaptıkları haklı eleştirilerine birçok Ak Partili gibi ben de katılıyorum. Haklı eleştirilerini yok mu sayalım… Biz yok saysak bile İstanbul ve Ankara’da yaşayanlar saymadılar işte! Anlayın artık, ne olursunuz!

Burada itiraf etmek gerekir ki, partiden kopanların yaptıkları haklı eleştirilerden kaynaklı hataları Ak Partili yetkililer düzeltme girişiminde bulunmadılar hatta daha da kötüsünü yaparak, bu eleştirileri vatan haini eleştirileri gibi gösterdiler. Ak Parti’ye kasteden ve zarar verenlerin içeride yaptıkları büyük hatalar da böylece meşru hale gelmiş oldu. Oysa partiden kopanların itirazlarını büyük oranda bizler de haklı görmekteydik. Aramızdaki fark, onlar partiden koparak biz ise içeride mücadele vererek hataların düzeltilmesi gerektiğine inanmaktayız. Galiba bu da olmayacak…50 yıllık hedefimiz bu muydu?

İstanbul ve Ankara seçimlerinden çıkan ve her bir vatan evladını endişeye sevk etmesi gereken en kötü sonuç, PKK ilişkili HDP’nin siyasetin merkezine yerleşmesidir. İstanbul ve Ankara seçimlerinden en kazançlı çıkan parti,. ne yazık ki PKK ilişkili HDP’dir. Bu sonuç ise, parti ayırımı gözetmeden söylemek gerekirse ülkemizin en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Elli yıl önce varmak istediğimiz hedef burası mıydı? Farkında mısınız, dindarlar, umut olmaktan çıkıyorlar…Tehlike çok büyük…

İşin en üzücü tarafı Ak Parti, Saadet Partisi ve diğerlerinden koparak müstakil siyaset yaptıklarını sanan partilerin de doğrudan ve dolaylı olarak Millet İttifakının orası veya burasında yer almak veya doğrudan olmasa da dolaylı destek vermek suretiyle siyaset yapmak zavallılığını yaşamaktadırlar. Elli yıllık hedefimiz bu muydu?

Bu sözler bazılarına çok acı gelebilir…Sözlerden çok daha acı olanı tahammül edilemez olumsuzlukları yaşamaya mecbur kalmamızdır…

Öyle ise gereğini yapalım!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir