Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

13. Cumhurbaşkanı

Neredeyse 50 yıldır Cumhurbaşkanımız Erdoğan hataları ve sevaplarıyla milletimizin gözünün önünde ve siyaset sahnesindedir…

Peki, Millet İttifakı’nın adayı nerede? Yok!

Neden? Çünkü, şimdi açıklanırsa yıpranırmış…Atatürk duyunca “hah işte tam da bu!” diyecekmiş…Peki, Atatürk’le iletişim kurup, adayı beğenip beğenmediğini ona kim soracakmış?

Ne hallere kaldık yahu…! Rabbim, aklımızı muhafaza eyle…

Yüzde 15 oyla İyi Parti Genel Başkanına göre Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakının adayı olacakmış…

Yüzde yirmi beş oyla CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, “o aday benim” demeye getiriyor…

Geriye PKK ilişkili HDP’nin oyu kaldı…O da İstanbul seçimlerinde olduğu gibi tamamsa, gelsin Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı öyle mi?

Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak aday şimdiden açıklanırsa yıpranırmış…Kafaya bakar mısınız? Ortaya çıkmasını, ülkemizin sorunlarına ilişkin düşüncelerini anlatmasını, çözüm önerilerini sıralamasını, ehliyet ve liyakat sınavından geçmesini istemek hakkımız yok mu?

Adayın biri yaptıklarıyla 50 yıldır ortada, diğeri ise yapacaklarını anlatmak için meydanda yok öyle mi? Mümkünse hiç çıkmasın ortaya!Nasılsa onu seçecek kitle hazırda bekliyor öyle mi? Bu nasıl seçmen okumasıdır.

Çünkü, milletimizi ikna edip birlikte yürüyecek karizmatik bir lidere sahip değiller…Keşke olsaydı…Bu nedenle 13. Cumhurbaşkanı adayını köşe bucak gizliyorlar…

Ülkemizi yönetebilir olduğuna milletimizi ikna etmesine gerek yoktur. Çünkü oradan yüzde 25 oy, buradan yüzde 15 oy bir de PKK ilişkili HDP oldu mu liderin yöneteceği toplumu ikna etmesine ne gerek var öyle mi? Bu mühendislik hesabı nerede yapıldı? Nasılsa hazır bir topluluk var, başına herhangi birini monte ederiz öyle mi? Kısa zaman olursa, kimse bir şey anlamaz…Akıl alır gibi değil!

13. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin bugün yaşadığı ekonomik sıkıntılardan bizleri nasıl çıkaracağını şimdiden hatta daha da öncesinden yeterli zaman dilimi içinde bize anlatıp ikna etmeyecek mi? Kim yönetecek onun adına?

25 kiloluk bir un geçen ay 100 lirayken bugün 280 liraya nasıl çıkmış ve bu fahiş fiyat artışlarıyla ilgili nasıl bir mücadele verip ekonomiyi rayına oturtmayı planladığını da mı anlatmayacak öyle mi?

Döviz, faiz, borsa sarmalından bu ülkeyi nasıl çıkaracak onu da mı söylemeyecek?

13. Cumhurbaşkanı, ekonomik hiçbir veriyle açıklanamayacak şekilde, “Bir galeride sıfır araba 260 bin lira, aynı galeride ikinci el araba 400 bin lira nasıl olur?” sorusunu sorup hesap sorabilecek mi? Bunu hangi siyasi güçle yapacak?

PKK ilişkili HDP oyu ile seçilmiş 13. Cumhurbaşkanı, Suriye, Irak, Libya ve diğer ülkelerde ABD ve Avrupa’nın da karşısına dikilip PKK’yı nasıl yok edecek?

Sonuç, kaos!

Nasıl vardık buraya!

Soruların bir kısmını da 13. Cumhurbaşkanı adayına sormak isteriz…Ama o yok! Neden? Çünkü yıpranır…Seçimlere bir iki kala inşallah…

Allah’ım, bizlere bir çıkış yolu ihsan et ve yardım eyle…!

Amin!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir