Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Emanet Sahibine Dönüyor

Filistin Özerk yönetiminin Ankara’daki Büyükelçisi Fâid Mustafa beyden gelen mesajı açınca okuduğum haber duygulandırdı beni.

Aslında haberi Anadolu Ajansı da yayınlamıştı ama büyükelçinin gönderdiği kaynağın bu habere yer vermesi önem arz ediyordu.

Filistin Haber Ajansı WAFA 4 Kasım 2021 tarihinde yayınlamış haberi.

Haber Türkiye Filistin ilişkisinin boyutu açısından önemliydi.

Haberin başlığı, ‘Nabluslu bir aile 100 seneyi aşkın bir müddetten sonra bir Türk askerinin emanetini iade ediyor!’ şeklindeydi.

Haber şöyle:

Nablus’taki el-Alul ailesi 1. Dünya savaşı sırasında kendilerine bir Türk askerinin bıraktığı emaneti Perşembe günü Kudüste’ki Türk konsolosu Ahmed Rıza Demirer’eteslim etti.

Teslim töreni, Nablus Valisi İbrahim Ramazan, Filistin Dışişleri Bakan vekili Emel Cadu ve diğer resmi daire temsilcilerinin katılımıyla Nablus vali konağında icra edildi.

Vali Ramazan’ın, ‘Bugün, bir Filistinli ailenin 100 seneyi aşkın bir zamandan beri koruduğu emaneti teslim etme günüdür.’ ifadesine anlamlı teşekkür Türk konsolostan geldi.

Konsolos Demirer, ‘Türk milleti Filistin halkından yüz senedir idari olarak ayrıldı ancak daima Filistin’in yanında oldu. Bu emanet de Türkler ve Filistinliler arasındaki kardeşliği en güzel şekilde anlatmaktadır.’ diyerek el-Alul ailesine teşekkür etti.

Rağıb Hilmi el-Alul Ailesi Türk askerlerinden birinin bıraktığı bir miktar nakit parayı yüz seneyi aşkın bir zamandan beri muhafaza ediyordu.

Aile temsilcisi İsmail el-Alul, ‘Osmanlı ordusunda görevli bir askerin bu emanetini dedesi Ömer ve kardeşi şehid Mutı‘ın emanet olarak aldığını’ söyledi ve dedelerinden aldıkları ve korudukları ‘emanet bugün sahiplerine dönüyor’ diyerek teslim etti.

Haberin özeti böyle.

Yorum yapmıyorum.

Siz değerli okurların benim yorumuma ihtiyacınız olmadığını düşünüyorum. Sadece bu güzel haberi gönderen ve müşterek hatıralarımızı tazeleyen Büyükelçi Fâid Mustafa beye teşekkür ediyorum.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir