Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Pazar, Nisan 28, 2024

Temel Karamollaoğlu ve Milli Görüş

Saadet Partisi’nin lideri Temel Karamollaoğlu “Selahattin Demirtaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına göre serbest bırakılmalıdır” diyor…

Bir önceki Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak da FETÖ dersaneleri için “kapatılmaları hukuka uygun değildir” demişti…

Siyaset adamlığı ile hukuk adamlığını birbirine karıştırdılar…

Milli görüşü anlamadılar…

Aklı esir alan Ak Parti öfkesidir bu!

Bu iki lider de sırf Ak Parti’ye muhalefet etmek için yukarıda bahsi geçen sözleriyle CHP ve İyi Parti başta olmak üzere diğer siyasi parti liderlerine benzediler.

Oysa sorun, hukuki olmaktan çok siyasidir…

Terör sorununu sonuçları itibarıyla değerlendirmek hukukun işidir. Peki ya ülkemize düşman olan dış güçlerin PKK ve FETÖ gibi örgütlerle ülkemize saldırmaları sadece hukukun halledeceği bir sorun mudur?

Bu konuda hukuk ve yargı organlarımız üzerine düşeni yapmaktadır. Terörle ilişkili hale gelen partilerini defalarca kapatmıştır, teröre yardım ve yataklık eden liderlerini ve ileri gelenlerini hapse atarak cezalandırmıştır. Bugün de görevini bu anlamda titizlikle yerine getirmeye devam etmektedir. Ancak bunlar çözüm olmamıştır. Sorumlu siyasetçiler ve siyaset ile çözüm kalıcı ve daha kolaydır.

Peki, ülkemizin siyaset adamları bu mücadelede nasıl bir duruş ortaya koymalıdırlar? Avrupa İnsan Hakları mahkemesinin ülkemizin aleyhine onca kararı olmasına rağmen Selahattin Demirtaş ile ilgili kararının uygulanmasını isteyen Karamollaoğlu bu sözüyle ne yazık ki sorumlu bir siyaset adamı gibi davranmamaktadır.

Siyaset adamının tek kriteri hukuk da değildir. Vicdandır, ahlaktır, adalettir, basirettir, ferasettir…28 Şubat döneminde ülkemizde başörtüsü yasaklandığı günlerde Karamollaoğlu şayet çıkıp” hukuk böyle diyor, Avrupa Avrupa İnsan Hakları mahkemesi de bu doğrultuda karar vermiştir” diyerek başörtüsü yasağını onaylamış olsaydı, bugün de terörle ilişkili olduğunu söyleyen HDP’nin hapiste olan lideri Selahattin Demirtaş ile ilgili hukuki kararı gerekçe gösterip, yanlış da olsa tutarlılık bakımından “serbest kalması gerekir” diyebilirdi. O günlerde Karamollaoğlu bütün milli görüşçüler gibi doğru olanı yaparak, iç hukuk ve Avrupa insan Hakları Mahkemesi yasaklasa da başörtüsü serbest olmalıdır” diyenlerden olmuştur. Demek ki bazı toplumsal sorunları hukuk değil siyaset ve sorumlu siyaset adamları çözerler.

Karamollaoğlu ve aynı görüşü dillendiren diğer siyasilere sormak isterim. Selahattin Demirtaş ve partisi HDP, PKK ile ilişkili midir değil midir? Vicdanınız, ahlakınız, basiretiniz, ferasetiniz ne söylüyor sizlere?

Siz iktidara geldiğinizde ABD, PKK terör örgütüne ve onun siyasi ayağı HDP’ye ülkemizi parçalatmak fikrinden vaz mı geçecek? Suriye’de ülkemizin başına bela etmeyi planladığı YPG ile kurmak istediği terör devleti fikrini terk mi edecek?

Ülkemize düşman olan ABD ve Avrupa ülkeleri ülkemizi parçalamak fikrinden vazgeçmeyeceklerine göre PKK ile ilişkili HDP ve hapisteki lideri üzerinden siyaset yapmak ahlaki, vicdani ve de adil midir?

Lütfen sorumluluk sahibi olun!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir