Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Sözüm Söz!

Bak hele sen!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu her gittiği yerde kendine göre Ak Parti’nin hatalarına ilişkin eleştirilerini sıraladıktan sonra kendi vaadiyle birlikte “sözüm söz” diyerek konuşmalarını bitirmektedir.

Fakaat…!

Genel Başkan olduktan sonra partisinin oyunu hiçbir şekilde artıramayan Kılıçdaroğlu belli ki bu sözünün karşılığının olmadığını, inananı bulunmadığını bir türlü anlayamamaktadır. Bizler bu boş ve karşılıksız sözü duymaktan usandık ama Kemal Kılıçdaroğlu söylemekten bir türlü bıkmadı…

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemiyle ilgili olarak geçici de olsa çeşitli ekonomik, siyasi, toplumsal sorunların aşırı oranda arttığı gerçeği ortadadır. Gıda, elektrik, doğalgaz, ulaşım, petrol ve ev kiraları başta olmak üzere genel hatlarıyla hayat pahalılığı artmıştır.

Bu durumda başta CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi olarak muhalefetten beklenen nedir? İnsanların anlayabilecekleri şekilde önce insaf ölçüleri çerçevesinde sorunları tanımlamak, sonra da çözüm önerilerini bir bir sıralamak değil midir? Bizim muhalefet böyle değildir…

Üstelik öngörü konusunda da çok yetersiz olan muhalefet partilerimiz, pandemi öncesi en fazla Büyükşehir Hastanelerimizi eleştirmişlerdi. Şayet onların dediği gibi olsaydı bizler bu pandemi süreciyle böylesine kolay mücadele edebilir miydik?

Muhalefetin “aşı neden yok!” eleştirisini duyduk da , “aşı var da neden olmuyorsunuz!”dediğini gördük veya duyduk mu? Adil olmak mı bu!

Ak Parti eleştirilmelidir ama insaflı…Doğru ve haklı gerekçelerle…Bu konuda Hayrettin Karaman’a katılmıyorum.

Muhalefetin bu noktalardaki ölçüsüz ve haksız eleştirilerinde deprem, sel, pandemi, yangın gibi büyük çaplı tabii afetlere maruz kalabileceğimiz hiç hesaba katılmamıştır. Ak Parti fazla inşaat yapmak ve beton dökmekle suçlanmıştır. Çünkü muhalefetimiz, sadece kendi parti çıkarlarını düşünmekte o esnada kendilerine taassub içinde bağlı olanları motive etmek ve bağında bahçesinde olanları kandırma amaçlı hareket etmektedir. Bu haksız eleştirileri sonrası zaman ispat etti ki muhalefet partilerimiz devletimizin ve milletimizin geleceğinin emanet edilemeyeceği kadar ufuksuz ve de vizyonsuzdurlar…

Üniversitelerde okuyan gençlerimize yurt yapmak da öyledir…Arz talep dengesi yine pandemi nedeniyle geçici olarak bozulduğundan yurtlarda barınma sorunu ortaya çıkmıştır. Pandemi öncesinde fazla beton dökmek ve inşaat yapmakla suçlanan Ak Parti şayet pandemi yaşanmasaydı bu defa da muhalefet boş kalan yurt yataklarını, o televizyon kanalı veya bu televizyon kanalı gezip anlatacaklardı.

Vizyonsuzluk…Evlerin ihtiyaca cevap vermemesi sorunu fazla inşaat yapmakla suçlanan Ak Parti’ye de haksızlık olmuştur. Demek ki daha çok inşaat yapılması gerekiyormuş…

Toplumsal olarak yaşadığımız sorunlar bahane edilerek ev sahiplerince kiraların artırılması, gıda fiyatlarının artırılması ve hayat pahalılığının oluşturulması sorunu ise ne yazık ki Ak Parti’den daha ziyade toplumsal ve ahlaki bir sorundur. Fırsatçılıktır.

Toplumun neredeyse yarısını oluşturan muhalefet partilerine oy veren ev sahipleri, gıda toptancı ve perakendecileri böyle davranmasalardı da yaşanan bu sorunun çözümüne biraz katkı sunsalardı olmaz mıydı? Yaptılar mı bunu? Soruyu böyle sorduğumuzda sorunun Ak Parti değil toplumsal olduğu açıkça görülecektir.

Fırsatçılık ve haksız rekabetle nasıl mücadele verilir? Kanuni düzenlemeler, zabıta ve polis güçleri denetimleriyle…

Muhalefet partilerine çağrım, kendilerine oy veren ticaret adamlarına seslenmeleri ve onlardan fırsatçılık yapmamalarını istemeleri ve bu yolla da kolluk kuvvetlerimizin işini kolaylaştırmalarını sağlamalarıdır…

Deneyin bakalım hadi. Size oy verenlerden kaç tüccar sizi dinleyecek görelim bakalım…

Muhalefet partileri, bu haksız ve mesnetsiz bu konuşmalarıyla fırsatçıları destekleyip ve yaptıklarını da meşru hale getirdiklerinin farkındalar mı acaba?

“Sözüm söz” böylelikle işe yarıyor mu görelim…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir