Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

FETÖ Terör Örgütü ve Türkçe

Fetöcüler yıllardır Türkçe öğretme görüntüsü altında kandırdı çoğunluğu…İhanetlerini de bu yolla kolayca gizlemeyi başardılar…

Türkçe öğretmek veya öğrenmek adam olmak için yeterli olsaydı, üniversite sınavlarında Türkçe sorularının tamamını doğru yapıp en zirve üniversitelerde okuyanlar, 15 Temmuz alçak darbe girişiminde milletimize ait uçaklara binip milletimizi bombalayarak şehit ederler miydi?

Bu sebeple bugüne kadar, bir elinin parmağıyla Türkçe öğretiyorum tabelasını gösterenlerin diğer eliyle ne iş çevirdiklerine bakarım hep! İnanmam boş sözlerine….Bu yüzden de ömrümde hiç aldanmadım bu konuda hamdolsun…. Çünkü bu söz bir milli görüşçü olarak ömrüm buyunca hiç değerli olmadı benim gözümde. 15 Temmuz ihanetinde yaşananlardan sonra olması mümkün müdür?

Benim için önemli olan; Türkçe diliyle yalan konuşmayan, aldatmayan, kandırmayan, kumpas kurmayan, çelme takmayan, hile yapmayan haram yemeyen, yolsuzluğa bulaşmayan adam yetiştirilmesi önemlidir.

Ahlaklı, kendisinden emin, önce ahlak ve maneviyat diyen, hak hukuka riayet eden, adaletli insanları yetiştirmek hangi dilde olursa olsun büyük kazanımdır.

Türkçe ile ne öğretildiği önemlidir…İçeriği nedir?

Bir yalancı, Türkçe ile ne öğretebilir öğrencisine? Profesyonel yalan konuşmayı değil mi? Ne işe yarar bu?

Bir ahlaksız, Türkçe ile ne öğretebilir peki? Ahlaksızlığı değil mi?

Bu yüzden her Türkçe öğretiyorum veya öğreniyorum diyenin kimden ne öğrendiğine bakarım…

Öğreten kişinin her şeyden önce yaşam tarzıyla ahlakıyla örnek olmasının yanı sıra, güzel Türkçemizi öğretme amacının ne olduğu da çok önemlidir…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir