Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

“Aşıya Değil Dayatmaya Karşıyım”

Bu da aşı karşıtlarının beylik laflarından biri. Peki doğru mu? Değil. İki açıdan doğru değil;

1-Aşı kanunen mecbur değil [dolaylı dayatma var iddiası da doğru değil],
2-Bunu söyleyenler samimi değil [aşıya karşılar, kanıtı sunacağım].

‘’Aşı dayatılıyor’’ denebilmesi için aşının kanunen mecbur olması gerekir. Ama değil. ‘’Kanunen mecbur değil ama dolaylı yoldan dayatılıyor’’ ifadesi de doğru değil. Çünkü devlet ‘’illa aşı olacaksın’’ demiyor, ‘’ya aşı ol ya da kamusal alana çıkarken kurallara uy’’ diyor. Aşı konusunda da tek seçenek [mRNA aşısı] sunmuyor, klasik [inaktive] aşı seçeneğini de sunuyor. Sen ikisini de reddediyorsun. O zaman kamusal alana çıkarken koyduğum kurallara uy diyor. Bunu da kabul etmiyor ve dayatma var diyorsun. O zaman kamusal alanı sesten, gürültüden, görüntüden, kaza riskinden vs koruyan tüm kurallar [mesela trafik kuralları] da mı bir dayatma?

Devlet [bilim] diyor ki, ‘’kalabalıkların olduğu kamusal alana girerken virüs bulaştırma riskini en aza düşür, bunun için de ya aşı ol, ya da enfekte olmadığını PCR ile kanıtla’’, hadi aşıyı vücuduma yabancı madde enjekte ettirmem diye reddettin, peki PCR testini niye reddediyorsun? PCR ile herhangi bir madde enjekte edilmiyor, vücuduna giren bir ilaç/madde olmuyor, sadece boğazından bir sürüntü alınıyor, buna niye itiraz ediyorsun?
Çünkü sen sadece aşıya değil, salgın kurallarına da karşısın!

Eğer gerçekten aşıya değil de [dayatma diye nitelediğin] yönteme karşı olsa idin, aşını yaptırırdın. Çünkü aşıya karşı değilsen, faydalı olduğuna inanıyorsun demektir. Bu durumda başkasının yaptığı bir hata nedeniyle bu faydadan kendini alıkoymazsın, mantık bunu gerektirir, tıpkı şunun gibi, devlet eğitim sisteminde bir sürü hata yapıyor ama çocuğunu okula gönderiyorsun, neden? Çünkü eğitimin faydalı olduğuna inanıyorsun da ondan. Neden ‘’eğitime karşı değilim ama dayatmaya [12 yıllık eğitimin zorunlu olmasına] karşıyım’’ demiyorsun?

Ve en önemlisi de şu; ‘’aşıya karşı değilim, dayatmalara karşıyım’’ diyen biri samimi ise aşı konusunda olumsuz bir propaganda yapmaz. Velev ki aşı olmasa bile. Ama hemen hepsi [en azından benim gördüklerim] aşı aleyhinde propaganda yapıyor; ne kadar aşı karşıtı yazı-video varsa onları paylaşıyor, aşılarla ilgili delilleri görmezden geliyor, tahrif ediyor ve aşı karşıtı yalanları reklam ediyor. Aşı ile ilgili bilimsel verileri delil olarak sununca da hemen bunları önüne çıkarıyor, seni dinlemiyor bile, çünkü aşı ile ilgili verilere değil, yalan ve tahrif içeren karşıt argümanlara inanıyor, elli defa yalanlansa, elli defa yalan olduğu ispatlansa bile zerre kadar değiştirmiyor tavrını. E hani sen aşıya değil de dayatmaya karşı idin? Bu yaptığın propagandalar ne?

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir