Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Siyasi Mühendisler Devrede!

Yazık!

Siyasi arenada ve basında uzun süredir ne konuşuluyor biliyor musunuz?

CHP’nin şu kadar, İyi Parti’nin ise bu kadar seçmeni var. Kimseye çaktırmayalım ama PKK ilişkili HDP’nin de oyu şu kadarsa elde var birle Cumhurbaşkanı kim olur? Millet İttifakının çözmesi gereken matematik problemi budur!

Bir de elde kim olmalı ki, yukarıda saydığımız birbirinin zıddı partilerin seçmenlerini, legal illegal örgütlerin destekçilerini bir araya toplasın ve Cumhurbaşkanı seçilsin. Anlaşılması çok güç havuz probleminin bir başka tarafı da budur…

Bu bir projedir. Başında kim vardır?Milletimiz bu işin neresindedir?

Bu yaklaşım tarzı seçmene hakaret değil midir? Siyasi mühendisler o partiden veya bu partiden seçmeni bir araya toplayıp başına da bir lider monte etmek istiyor. Bu kabul edilebilir bir durum mudur? Milletimizin aklı hangi liderin etrafında toplanacağına yetmiyor mu? Meraya veya yaylaya götürülecek o komşu veya bu komşunun koyunları mı bu millet!

Demokrasilerde olması gereken içlerinden karizmatik bir lider çıkartmalarıdır. O da konuşacak, projelerini anlatacak, geçmişinde yaptığı başarılı çalışmalarından örnekler verecek, dinleyenleri ikna edecek ve güven verdikten sonra da bu yolla seçimle iş başına gelecek. Böyle bir lider ancak siyasi bakımdan çok güçlü olur.

Varsayalım ki birbirinin zıddı oylarla millet ittifakı, çok az bir oy farkıyla iktidar olsun…Bu durumda Ak Parti ve MHP %49 oy alarak tek blok halinde çok güçlü bir muhalefete dönüşecek demektir. En büyük parçası CHP’nin yüzde 22 oy aldığı ittifak çok zayıf bir iktidar demektir. Bu durumda da lideri arkasında halk desteği olan karizmatik güçlü bir değildir. Böylesine güçlü bir muhalefet karşısında millet ittifakı bir hafta iktidarda kalması mümkün müdür? Öyle anlaşılıyor ki denenmesi halinde tiyatro seyredeceğiz demektir. Hele de o bloğun başında yılların çok tecrübeli siyasetçisi Cumhurbaşkanımız Erdoğan varsa…

Macera aramaktır bu yol…

28 şubat sürecinden biliyoruz ki benzeri yönden derme çatma bu tür iktidarlara destek veren tüm liderler ve partileri ülkeye zarar vererek başarısız olup kısa sürede siyasi arenadan tasfiye oldular. Şimdi bazıları hayatta olmasa da 28 şubat sürecinde millet iradesiyle çoğu siyasetin dışına düşmüşlerdi. Böyle bir süreçten de Ak Parti ve çok güçlü lideri Erdoğan doğdu.

Havuz problemiyle doğan iktidarlar zaman kaybı dışında başka da bir işe yaramazlar.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir