Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Taliban ve Kadınlar!

Cumhuriyet Halk Partisi daha birkaç yıl öncesinde başörtülü kızlar üniversiteye gitmesin ve de okumasın diye Anayasa Mahkemesine gitmişti…Şimdi de ne oldu biliyor musunuz? CHP, Afganistan’da Taliban’ın kadınların okumasına müsaade edip etmeyeceğini tartışıyor ve endişelerini gündeme getiriyor. Ne işe kaldık Yahu!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, 28 Şubat döneminde Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün programına dönemin İçişleri Bakanı olarak katıldığında , çok kararlı şekilde Milli Güvenlik Kurulunun ,”kızların başörtüsüyle üniversitelere girmesinin engellenmesi” kararını uygulayacağını söylemiştir. Şimdi ne oldu biliyor musunuz? O da Taliban’ın kadınlara yönelik baskılarından endişe duyduğunu açıklamaktadır…Ne garip iş değil mi?

Afganistan’da Taliban’ın kanun zoru veya zorbalıkla istemediği halde bir kadının başını zorla kapatmasıyla, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in yine kanun ve polis zoruyla üniversiteye giden kızların başlarını zorla açtırması arasında ne fark vardır? İkisi de insan hakkı ihlali değil midir? Şimdilerde her ikisi de demokrasi ve insan hakları diyorlar da başka da bir şey demiyorlar. İnandık mı!

Taliban ruhu içlerinde çok tazedir. Fırsat bulduklarında aynı işlere girişebilirler…Onları bu noktaya getiren de hiç şüphesiz Ak Parti’nin siyasi gücüdür. Taliban gibi hareket etme düşüncelerinden onları vazgeçiren ise Cumhurbaşkanımızın liderlik kabiliyeti ve uzun süre seçim kaybetmeyişidir. Asla isteyerek bu noktaya gelmemişlerdir.

Geçmişte ülkemizde başı örtülü kızlara zulmedenler ile Afganlı Taliban arasında bir başka fark daha var o da, Taliban bu işleri eli silahlı saçı sakalı birbirine karışmış adamlarına, Kılıçdaroğlu ve Akşener ise bu işi kravatlı gayet güzel giyinmiş ve de tıraş olmuş kişilere yaptırıyordu. Taliban’ın elinde silah var bizimkilerin elinde ise mühür ve imza yetkisi vardı. Hepsi bu! Sonuç mu, aynen Afganistan ve Taliban gibi insan hakkı ihlali…Bu işleri yapan Çevik Bir ve Çetin Doğan gibiler şimdilerde hapisteler…

Bu noktada önemli bir uyarıda Ak Partili sorumlulara yapmamız gerekir. Sakın ha ABD ve Avrupa ülkelerinin Afganistan’da ki kadın hakları ihlali ve korunmalarıyla ile ilgili söyledikleri sözlere kanmayın! Bu konuda geçmişte yanıldınız. Bu yalanlarla ancak Suriye, Irak, Libya, Yemen, Filistin başta olmak üzere Müslümanların hanımlarına ne kadar kötülükler yaptıklarını görmediniz mi? Merhamet ettiler mi hiç onlara?

Irak’ta özgürlük, Suriye’de demokrasi, Yemen’de hürriyet, Libya’da seçme ve seçilme hakkı sözleriyle Batı, ABD, Rusya ve Çin hiç şüphesiz bu ülkelerdeki çıkarlarının takiplerini yapmaktadırlar. Bunun dışında söyledikleri hiçbir söz insan ve onu korumaya yönelik değildir. Sihirbazlar gibi sağ ellerinde bu yalanları tutarlar, sol elleriyle de çaktırmadan işgal ettikleri ülkelerin yeraltı ve yerüstü madenlerine ve zenginliklerine çökeler. Böyle de ahlaksızdırlar.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir