Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Siz Ne Sanıyorsunuz!

CHP ve İyi Parti liderlerine sormak isterim. Kendi ülkelerinde sorun yaşayan her insanın aklına sığınılacak yer olarak ilk önce Türkiye’nin gelmesi bir tesadüf müdür? İran üzerinden geçerek Türkiye’yi tercih eden göçmenler acaba gelişigüzel mi bunu yapıyorlar?

Ya aziz milletimizin misafirperverliği…Zora düşeni sahiplenme merhameti, fazileti…

Türkiye’yi sizler veya 28 Şubatçılar yönetseydi yine sonuç böyle mi olurdu? Acaba Türkiye’nin Afganistan veya iç sorun yaşayan Suriye gibi ülkelerden herhangi bir farkı kalır mıydı?

Cumhurbaşkanımızın milletimize yaptığı en önemli hizmeti tam da budur…28 Şubat sürecinde karşı taraf çok istese arzu etse de ülkemizi Afganistan, Suriye ve diğer İslam ülkeleri gibi çatışmaya sürüklemeden kırmadan, dökmeden 28 şubat sürecinden çıkarıp kendi Cumhurbaşkanını seçme hakkını milletimize verebilmesidir. Bugünkü huzurumuzun asıl kaynağı budur! Afganistan ve Suriye başta olmak üzere diğer İslam ülkeleri bunu başaramadıkları için bugün perişan haldeler. O halde ülkemizin bu huzurundan istifade etmek isteyenler kaçıp buralara geliyorlar…Elbette ki gelenlerin getirdikleri bazı sorunlar da önemlidir. Ancak iyi bilinmeli ki, huzuru temin etme kaynağı bu ülkede Cumhurbaşkanımızdır. Bu durum çok önemli bir başarı değil midir?

SSK Eski Genel Müdürü olarak Kılıçdaroğlu’nun yönettiği bir Türkiye’de muhtemelen hastaneler bugünkü halde olmazdı. Hastanelerde ilaç yazdırmak için gece yarısı gidip kuyruğa girmek gerekirdi. Doktor yoktur. O günlerde tedavi ücretsiz değildi. Pislikten hastanelere girilmez, ölü hastane masrafları ödenmeden alınıp defnedilemezdi. Kısaca o gün bizler de bir Afganistan’dık. O günlerde Afganlar ülkemize gelirler miydi?

28 Şubat günlerinde İçişleri Bakanı olan Meral Akşener’i de içine düştüğü o günkü zor koşullardan normalleşmeyi sağlayarak yine Cumhurbaşkanımız çıkarmıştır. Bugün doğal siyaset seyri içerisinde konuşabiliyorsa bu imkanı ona Cumhurbaşkanımızın sunduğunu asla unutmamalıdır. Çünkü kendisinin ülkemizin normalleşmesine hiçbir katkısı olmamıştır. Normalleşme sağlanınca koşullar uygun ve kolay hale gelince yeniden siyaset meydanına çıkmıştır. O yüzden kendisi toplumsal dönüşüm ve normalleşme nedir bilmez…

Bu sözlerimden asla göçmenlere” ülkemize gelin” çağrısı yaptığım anlaşılmasın. Geçmişte, geldiklerinde oluşturdukları sorunlara ilişkin itiraz ve eleştirilerim olmuştu. İtirazlarım devam etmektedir.

Burada anlatmak istediğim ise, ülkemiz huzuru, iş imkanı, yaşam konforu, gelişmesi, hayat kolaylaşması nedeniyle de göç almaktadır. Artık yaşamak için Avrupa değil, ülkemiz cazip hale gelmiştir. Bu yönüyle iyi ama ne yazık ki bu durumda da göç sorunu meydana getirmektedir.

Ancak, Kılıçdaroğlu iktidar oluncaya kadar ülkemiz göç alma cazibesini devam ettirir. CHP lideri iktidar olduktan kısa bir zaman sonra da ülkemiz göç veren ülkelere benzemeye başlar ve göç böylece kesilir…Böylece göçe kesin çözüm bulunmuş olur…

Göç alan bir ülke cazibesi taşımak mı, yoksa göç veren ülkelere dönüşmek mi ? Tercih bunlardan biridir.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir