Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Dikkat: Hashtag (Etiket) Tuzağına Düşmeyelim

Sosyal medyada etiket taraf belirler. Hastagi belirleyen, oluşturmaya çalıştığı sosyal etkiyi planlamıştır. Sen şayet -doğrudan kişilerle ilgili değilse- o etiketi kullanırsan onu oluşturana destek verirsin.

Bunu en son dün Konya olayında (ProvokasyonaGelme) ve (konyadakatliamvar) var etiketinde gördük. İkincisinin doğrudan kime hizmet ettiği belli.

Son zamanlarda bazı maalesef işin farkında olmayan niyeti samimi acemi sosyal medya kullanıcıları, onlar da benim yazdığımı görsün diye (gûya kapak yapacak) aynı etiketi kullanıyor.

Kardeş bunu yaparak, sesini onlara duyurmuş olmuyorsun, seni takip eden masum gençlere veya kişilere onların propagandasını yapmış, onların mesajını ulaştırmış oluyorsun. O etikete tıklayan senin gencin birden onların zehir dolu mesajlarıyla karşılaşıyor. Çünkü maalesef doğru ya da yanlış bilgi olsun ayırt etmeksizin, onlar şu an senden daha fazla sosyal medyaya içerik üretiyor. Böylece gencin, kullanıcının zihninde o etiket yer ediyor. Zaten onlar etiket seçmede ve kalıcı, vurucu cümleler kullanmakta, uluslararası analist destekçileri aracılığı ile profesyonel çalışıyorlar.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir