Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

Aşı Karşıtlarına Önemli Bir Soru

Gözlemlerimiz ve hekim arkadaşlarımızdan aldığımız veriler şunu gösteriyor;

Artık Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastaların büyük çoğunluğu (Sağlık Bakanımızın da  açıkladığı gibi %95’ten fazlası) aşısız olanlar  veya aşılarını henüz tamamlatamamış vakalardan oluşuyor.

Yatan hastalar içinde önerilen aşı protokolünü tam olarak tatbik eden (”2 Biontech”, ”3 Sinovac” veya ”2 Sinovac+1 Biontech” yaptıran) vaka sayısı yok denecek kadar az.

Bu veriler muhtemelen önümüzdeki günlerde kamuoyu ile daha detaylı bir şekilde paylaşılacaktır.  Bunun aşılama oranını daha da artıracağını düşünüyorum. Çünkü halkımız aşının koruyuculuğunu bu şekilde daha somut ve daha net bir şekilde görmüş olacak.

Tabii bu süre içinde aşı olmadığı için hastalanan, hastaneye-yoğun bakıma yatırılan ve hatta -maalesef- ölen vakalar da olacak ve insanlar bunları (ölenlerin hemen hepsinin aşılanmayanlardan çıktığını) da görecek. Şimdiden ‘’ah keşke aşı olsaydım/olsaydı’’ diyen nice pişmanlıklara şahit oldum/oluyoruz.

İmdi, Allah cc kitabında ‘’kim bir nefsi öldürmüşse (ölümüne sebep olmuşsa) tüm insanları öldürmüş gibi olur’’ buyuruyor (5/32). Bu durumda, aşı konusunda yalan-yanlış bilgilerle konuşan ve insanları yanıltan, onların aşı olmalarını engelleyen ve böylece ölümüne (ve tabi hastalanmalarına da) sebep olan bazı kimseler, bunun hesabını nasıl verecekler? Verebilecekler mi?

Muhtemelen aşı karşıtları da aynı soruyu bize soracak ve diyecekler ki; ‘’asıl insanları öldüren sizsiniz, aşı yaparak vs, bunun hesabını nasıl vereceksiniz?’’

Cevabı çok basit;

Birincisi, biz işin ehli (yüzbinlerce tabip) olarak ve bilimsel verilere dayanarak konuşuyoruz, bilimsel veriler ortada (bu konuda 12.500’den fazla bilimsel yayın var [1])ve aşı olduğu için ölen tek bir insan yok ama aşılanmadığı için ölenler çok. Yani sizin bu iddianız basit bir yalandan ibaret. Yok böyle bir şey. Dolayısıyla, biz, işin ehli olarak ve delile/hüccete dayanarak konuştuğumuz için, bizim ihlal ettiğimiz Kur’anî bir ilke bulunmuyor (yok ama velev ki aşıya bağlı bir kaç ölüm olsa bile), ama siz pek çok Kur’ani ilkeyi ihlal ediyorsunuz. Çünkü; 1-Öncelikle işin ehli değilsiniz (tabip olmayanlar), 2-daha da önemlisi elinizde hiçbir delil yok, delilsiz konuşuyorsunuz, 3-aşı lehindr var olan delilleri görmezden geliyorsunuz ve 4-delil niteliğinde olmayan asparagas (fasık) haberlerini de araştırmadan yayıyor, milleti yalanlarınızla korkutuyorsunuz.

Hani elinizdeki deliller. Varsa çıkarın delillerinizi? Ama gazete haberi değil, hakemli dergilerde yayımlanmış bilimsel araştırma makaleleri olacak, aşıdan dolayı ölüm bildiren tek bir tane dahi çalışma var mı? YOK. Buna karşı aşının etkili ve güvenli olduğunu gösteren onlarca çalışma var. Yani elinizde hiçbir delil olmadığı (delilsiz konuştuğunuz gibi), aksi yöndeki yüzlerce delili de görmezden geliyor, onları yok sayıyor ve insanları yalanlarınızla mağdur ediyorsunuz.

Ne uğruna? Ya bitki satmak için ya meşhur olmak için ya da başka bir amaçla…

Bunun hesabını nasıl vereceksiniz?

Hiç mi düşünmeyeceksiniz?

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir