Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 18, 2024

Madem Öyle Açıkça Sorayım

“Aşkın cinsiyeti olmaz. Aşk, aşktır.” sloganınıza dayanarak birileri çıkıp:

  1. “Aşkın yaşı olmaz” diyerek pedofiliyi meşrulaştırmaya çalışırsa merak ediyorum cevabınız ne olur?
  2. “Aşkın annesi, babası, evladı vs olmaz” diyerek ensesti meşrulaştırmaya çalışırsa merak ediyorum cevabınız ne olur?
  3. “Aşkın türü olmaz” diyerek zoofiliyi (cinsel hayvan sevicilik) meşrulaştırmaya çalışırsa merak ediyorum cevabınız ne olur?
  4. “Aşkın canlısı cansızı olmaz” diyerek cinsel fetişizmi (cinsel cansız sevicilik) meşrulaştırmaya çalışırsa merak ediyorum cevabınız ne olur?
  5. “Aşkın yaşayanı ölüsü olmaz” diyerek nekrofiliyi (ölü sevicilik) meşrulaştırmaya çalışırsa merak ediyorum cevabınız ne olur?

Sorulara devam ederim de okuyanların midesi kaldırmayabilir zira daha nicelerini biliyorum. Yani konu öyle bir sloganla oldu bittiye getirilip meşru hale getirilecek basitlikte bir konu değil.

“Aşkın cinsiyeti olmaz” sloganınızın temelinde toplumsal ve ahlaki kurallara bir başkaldırı var. Toplumu ve ahlakı değiştirince resmi hukuku da değiştireceğinizi düşünüyorsunuz ki bu düşüncede sonuna kadar haklısınız. Fakat size yönelttiğim diğer 5 soru için de bu mantık tamamen aynıdır.

O sapkınlıkları savunanlar da tıpkı sizin gibi sloganınızın temelinde yatan gizli amacınızı güdüyor. Onlar da toplumsal ve ahlaki normları değiştirince hukuku değiştireceğini biliyor ve aynen sizin attığınız sloganı atıyor. Çünkü aynı kaynaktan besleniyorsunuz.

Mesela Hollanda’da pedofiliyi (çocuk cinsel seviciliği) savunan bir parti kuruldu. Sloganları da aşağı yukarı sizinkiyle aynı: “Aşkın yaşı olmaz. Aşk, aşktır!”

Milyonların takip ettiği TEDx konferanslarında “pedofili doğal bir yönelimdir” diyen birisi çıkmıştı mesela. O da “Aşkın yaşı olmaz. Çünkü bu doğal bir durumdur!” demişti.

Aslında sorularımdaki sapkınlıkları meşru hale getirmeye çalışan insanlar zaten var. Oy almak ya da başkaca menfaatler için gaza gelip bu sloganı attığınızda zımnen aynı mantıkla türetilen diğer sloganları da meşru görmüş olursunuz. Belki siz bunun farkında değilsiniz ama bu sloganı size attıran akıl bunun gayet farkında.

Aşkın herşeyi mübah kılacağı iddiasıyla çıkılan bu yolun sonunun buraya geleceğini söylemiştik. Gelenek, örf, ayıp, edeb, namus gibi kavramların yerle bir edilmeye başlanmasıyla süreç başlamıştı zaten. “Ne alaka?” denmişti ama çok alaka….

Bilin istedim. Yoksa siz zaten bunu biliyor muydunuz(!)?

NOT: Yazımın amacı bir zihniyet eleştirisinde bulunmaktır. İnsanları sloganlara odaklayıp derin düşünmelerini engelleyenlere bir itirazdır benimkisi. Belli bir partiyi eleştirme derdinde değilim. Partiye odaklanarak yazdıklarımın siyasi çekişmeye feda edilmesini istemem. Zira LGBT hareketinin bugünlere gelmesinde sadece CHP rol oynamadı. Bunu herkes biliyor.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir