Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

İsrail Zulmü Sonuçtur…

Her ramazan ayında dünyadaki Müslümanların canlanıp canlanmadığını, adam olmaya karar verip vermediklerini, adalet, hak hukuk üzerinde bir araya gelip gelemeyeceklerini test etmek için terörist İsrail mazlum Filistin’e saldırır…Hem zulümde ABD ve Avrupa ülkelerini yanına çekerek birlikteliğini tazeler hem de buna mukabil İslam ülkeleri arasında ölü numarası yapanların sayısının ne kadar olduğunu anlamaya çalışır.

Bu yüzden her yıl tekrar eden İsrail terörü sebep değildir sonuçtur. Sebebe gelince, İslam ülkelerinde millet desteği olmadan ve çoğu darbe ile oluşmuş zayıf idareler, adalet, hak, hukuk yoksunluğu, korkular, kişisel çıkarların elden kayıp gitmesi, devlet imkanlarının elden çıkması korkusu ve daha bir çok gerekçe sayabiliriz.

Yukarıda saydığım gerekçeler neticesinde oluşan boşluktan İsrail dalıyor kırıp geçiriyor. Sadece o mu? İslam ülkeleri mezbahane önüne dizilmiş kesim sırası bekleyen koyunlara benzemektedirler. Tüm koyunlar seyrederken sırası geleni Irak,Suriye, Libya, Yemen, Mısır, Filistin gibi alıp kesiyorlar. Bir de Türkiye gibi baş kaldıran, direnen, koç gibi hareket ederek sıraya girmeyi reddedenler var. Onu da darbe girişimleri ve siyaseti zayıflatarak diz çöktürmek istiyorlar.

Daha da önemlisi, ABD silah vererek PKK terör örgütü üzerinde ülkemize savaş açmış durumdadır. En acı olanı da Amerika, PKK terör örgütünün siyasi ayağı HDP üzerinden ülkemizde iktidar ortağı olmak istiyor. İşin en kötü tarafı ise böyle bir iktidar yöntemi CHP başta olmak üzere millet ittifakı bileşenleri tarafından kurtuluş reçetesi olarak sunuluyor. Nasıl olacak bu iş!

Öyle anlaşılıyor ki seçimin öne alınmasını ve bir an önce seçim yapılmasını isteyenler kazanırlarsa, önümüzdeki yıllar İsrail’in yaptıklarına ses çıkarmayanlar arasına ülkemizi de katacaklar. Kesim sırasına bizi de itirazsız şekilde sokmayı başarmış olacaklar. Bu sıraya asla girmeyeceğiz…

Milli konularda birbiriyle çok iyi uzlaşan Ak Parti ve MHP ile bu direniş çok zor oluyor da, içinde PKK terör örgütünün siyasi temsilcisi HDP’nin yani ABD’nin olduğu bir yapı bunu nasıl başaracak? Mümkün müdür bu?
Bu noktada Ak Parti’ye önemli bir uyarıda gereklidir. Nasılsa karşıda PKK ilişkili HDP’siz bir iktidar olamıyor üzerinden kasıtlı-kasıtsız hatalara, kusurlara, adaletsizliklere, usulsüzlüklere, haksızlıklara bu durumdan ruhsat çıkarmak yok! Meşrulaştırmak da yok!

Yoksa İsrail zulmü sonuç, yukarıda saydığım kasıtlı kasıtsız yanlışlar da bunun sebepleri olmaya devam ederler…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir