Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 23, 2024

İBB Başkanı İmamoğlu’na Soruşturma İzni Yok!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, görevden alınan PKK ilişkili HDP’li Belediye Başkanlarına yaptığı ziyareti nedeniyle İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istenmiş ama izin çıkmamıştır.

Bana kalırsa, böylesine ciddi siyasi ve hukuki bir sorun, kabir ziyaretinde başkanın ellerini arkaya bağlaması ambalajının içine sokulunca sulanmış oldu ve siyasileşti…

CHP, hayret edilecek biçimde böylesine önemli hukuki bir sorunu, sadece eli arkaya bağlamak üzerinden siyasi alana taşıyarak tartıştırmayı başardı…

Ülkemizin siyasi anlamda sorunlarını temelde ikiye ayırmak mümkündür. Partiden partiye değişiklik göstermeyen ve üzerinde ittifak ettiğimiz temellerimiz ve varlık sebeplerimiz, bir de siyasi partilerin yetki ve ilgi alanlarına giren partiden partiye görüşlerin ve düşüncelerin değişikliğinin bereket getireceği konular…

PKK bir terör örgütüdür. HDP ise siyasi ayağıdır ve terörle ilişkilidir. FETÖ’de en azılı ve sinsi olan terör örgütlerinden biridir. Bir de irili ufaklı olanlar var…

İktidar ve muhalefet partileri terör tanımına nasıl bakmaktadırlar? Bu tanımlarda ittifak var mıdır? İttifak varsa, mahalli seçimler sonrasında her akşam televizyonlarda PKK ilişkili HDP güzellemeleri neyin nesidir? “HDP şu kadar oy almıştır” tezi üzerinden bazı partilerin yaptığı güzellemeleri inanın bir vatandaş olarak çok yanlış buluyorum.

Güvenlik güçlerimiz bir taraftan canları pahasına silahlı teröristlerle amansız mücadele ediyorlar, öte yandan televizyonlarda siyasi partiler terörün siyasi ayağının önümüzdeki seçimlere etkisini konuşuyorlar. Ne çirkin bir yaklaşım bu! Hem de “siz geçmişte yaptınız şimdi sıra bizde” gerekçesiyle…Bu nasıl bir duruş Allah aşkına!

Atatürkçü olduğunu iddia ederek çok sık aralıklarla anayasaya vurgusu yapan CHP başta olmak üzere millet ittifakı bileşenleri anayasanın üçüncü maddesini unuttular mı acaba?

“- Madde 3: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe’dir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır”.

HDP, ülkemizin bölünmesini ve parçalanmasını savunmuyor mu? İlişkili olduğunu açıkça söylediği PKK terör örgütü bu amacın silahlı mücadelesini vermiyor mu? Partiler yapamasa da vatandaşlar olarak bizler, teröre karşı çok açık bir duruş ortaya koymalıyız. Tüm partilerimizi, teröre karşı tutumları üzerinden yeniden tasnif etmeliyiz.

Bu duruşumuzu HDP’ye oy veren seçmen de görmelidir. Ülkemizin parçalanmasını savunan bir partiye oy vermenin siyasette hiçbir karşılığının olmadığını ve işe yaramadığını yine siyasi olarak ortaya koymalıyız. Ancak, bunu başta millet ittifakı partileri ve seçmenleri yapmalıdırlar.

Ülkemizin bölünmesini istemeyen vatandaşların oyu hepinize yeter de artar bile…Onların oyuna talip olmak yerine bölünmesini isteyen ve PKK ilişkili HDP’nin oylarına göz dikmek doğru mu? Hedef kitleniz bu kesim olmalıdır.

Anlaşılan o ki, terör sorununu da, partiler değil de vatandaşlar olarak bizler seçimler ve sandıklar üzerinden çözeceğiz. Parti tercihimizi de terör sorununa yaklaşımı merkeze koyarak öyle yapmalıyız…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir