Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Bayramınız Mübarek Olsun…

Elhamdülillah çok şükür, Mübarek Ramazan Ayında oruç tutmayı bizlere nasip kılan Rabbimize ne kadar Hamd ve Şükür etsek azdır. Bu vesileyle cümle kardeşlerimizin geçmiş Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.

Adem oğlu her dönemde Fani Âlemde zorlu sınavlar ve türlü badirelerle karşı karşıya kalmıştır. Bizler yaşadıklarımızdan çok yaşamadıklarımız için şükür etmesini bu sayede öğrenmiştik. Başımıza gelmemiş olan musibet bizim için Allah’ın bizlere göstermiş olduğu lütuf idi. Keza bizleri yegane esirgeyen ve bağışlayan O’dur!

Ondan gelen her şey baş göz üstünedir. Kaybedilen, yitirilen her ne olursa olsun Hikmetinden Sual Olunmaz diyerek başımızı öne eğmişizdir. Ancak hak bildiğimiz bu yolda Yüreğimiz Dik bir şekilde yola revan olmaya yeminliydik.

Ümmetin en ağır uykularından uyanmasına bir tek Mümin kafi gelmiştir. Rabbimiz bizlere reva gördüğü sınavların neticesinde yine muhakkak bizlere bir karne nispetinde ödüller göndermekteydi. Bu ödül kimi zaman Selahaddin Eyyubi misali bir Kumandan olarak bizlere rücu etmekteydi. Firavunlar her dönem olabilirdi ancak inanmış bir Müslüman her daim Hz. Musa misali muzaffer olmaya kadirdi.

Bu Ramazan Bayramı buruk ve hüzün dolu geçti, bu hissiyat benim gibi orta yaş grubundaki tüm kardeşlerimiz için inkar edilemeyecek bir gerçektir.

Bu Bayram ilk defa Bayramlar Bayram olmadı diyebiliriz. Nasıl olsun ki! Yanı başımızda Siyonizm’in Şımarık ve Serseri Çocuğu İtrail’in Filistinli Mazlumlara ve ilk kıblemiz olan Mescidi Aksa’ya yapmış olduğu vahşi saldırılar öfkemizi arş-ı alaya kadar yükseltti.

Hep deriz ya Slogan Atmakla bu iş olmaz diye. Muhakkak kısmen haklı bir ifade olabilir. Ancak bugüne kadar bizler ne yaptık diye soracak olursak? Siyonizm’in üretmiş olduğu en azından belli kalem ürünleri Boykot etmek yerinde bir protesto olacaktır. Buna da karşı çıkan olursa o vakit ben sizin samimiyetinizden yana şüphe ederim.

Yaklaşık 10 gündür Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu üzere Adana’da faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelip oluşturduğu ASİM Adana Sivil İnisiyatif Meclisi Platformu olarak farklı protesto eylemlerinde bulunduk.

Yediden yetmişe kadın erkek çoluk çocuk Cihat şuuru ile protesto eylemlerinde yer alan ve gelemeyip ancak duaları ile bizlere katkıda bulunan cümle kardeşlerimizden Allah razı olsun!

Geniş katılımların olduğu programlarda Filistin’de Şehadet Şerbeti içen Şehitlerin Gıyabi Cenaze Namazlarını kılıp dua ettik. Rabbim Dergâhı İzzetinde kabul etsin inşallah! Gün susma günü değildir. İslam Tarihinde önemli bir milat diyebiliriz. Keza Küfür Ehli deyim yerinde ise Mazlum Müslümanlara Zalimliğin Zirvesinde zulümler yapmaktadır.

Bakın ne diyor Merhum Cemil Meriç

“Zulmün Olduğu Yerde Tarafsızlık Namussuzluktur.”

Filistin Davasında olduğu gibi zalimin zulüm yaşattığı her coğrafyada Tarafsızlık Maskesi ardına sığınanlara sesleniyorum. Filistin’de Terörist İsrail örgütünün Beyt Lahiya bölgesine düzenlediği hava saldırısında henüz 5 aylık bir bebek Muhammed Zeyn El-Attar ile kardeşleri 5 yaşındaki İslam ve 6 yaşındaki Emire şehit oldular.

Ben bu satırları kaleme alırken yine gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Allah belanı versin İtrail sana her iki âlemde cehennem azabı versin Yüce Rabbimiz!!!

Filistin’de bunlar olurken bizler sıcak yuvalarımızda yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda tek derdimiz belki de fazla kilolarımız! Ya da çoğumuzun tek derdi Kahrolası Pandemi Yasakları.

Öyle ya ağız tadıyla bir AVM’ye gidemiyoruz. Şehrin en lüks mekânlarındaki kafelerde keyif kahvemizi içemiyoruz. Çoğunuzu duyuyorum neredeyse iki senedir sinemaya gidemiyoruz diyorsunuz. Yine Ailece tatil yapmayı özledik diyorsunuz! Fani dünyadan vazgeçmeden Cenabı Allah’tan Cenneti dilemek kolay mı sanıyorsunuz?

Siz Ailece Tatile gidemediniz ama bir Çok Filistinli “Ailece Şehadete” yürüdüler. Kolay mı sanıyorsunuz Cennet Kapısından elini kolunu sallayarak geçmek!

Ey Müslümanlar Uyanın

Vakit Çok Geç Olmadan Uyanın Bu Ağır uykudan!

Öyle ki uyandığınızda vakit geç olmaz İnşallah!

Unutmayın “Küfür Tek Millettir” Sizler konuştuğunuz dilinizi, renginizi, mezhebinizi ve milliyetinizi bahane ederek birbirinize sırt çevirirken Küfür Milleti Tek Yumruk olmuş durumda.

Müslümanların tükürüğü ile boğulacak kadar zayıf olan Avusturya ve Çekya gibi bazı ülkeler Devlet Kurumlarına Îtrail Bayrağı çektiler.

Hala anlamamakta direniyor ve uyanamıyorsanız bu Derin Uykudan o vakit ölüm haktır sizlere Allah’ın izniyle! Hak Dava Nöbetinde uyumamaya yeminliyiz! Muhakkak bizler Seferden Sorumluyuz takdir Rabbimizin.

Bizim tek gayemiz hesap günü Cenabı Allah; Mazlum Kardeşlerinize Zulüm yapılırken sizler neredeydiniz? Sualine mahcubiyetle de olsa verecek bir yanıtımızın olmasıdır.

Rabbim tez zamanda henüz uykuda olan Ümmeti Muhammedin mensuplarına önce uyanma ve sonrada mücadele feraseti nail eylesin inşallah. Öfkemizi diri tutmalıyız. Asla ama asla zaferden yana şüphe duymamalıyız. Allah katında asıl olan sorumlulukla mücadele etmektir.

Bu arada bir sözümde özellikle yurt içinde nerdeyse her protesto eylemlerine Maydanoz ve Nane olan Sözde Sivil Toplum Kuruluşlarına gelsin. Kimler mi bunlar? Bir kısmının isimlerini saymadan geçemeyeceğim.

– Tabipler Odası

– Barolar Birliği

– Mimar ve Mühendisler Odası

– Kesk ve Disk gibi sözde Sendikalar.

– İsmini sayamayacağım birçok sözde aydınlar ve sanatçı geçinen tayfa.

Sakın ha sizleri unuttuk sanmayın. Atalar ne demiş “Kurt kışı geçirir ancak yediği ayazı unutmaz.” Sizlerin yerli ve milli olmadığı bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu!

Her fırsatta “Gezi Kalkışması” benzeri eylemleri fırsat bilip kendi milletine ve devletine ihanet edecek cüreti gösteren bu yerli hain ve işbirlikçileri Silik Karakterleriyle, Yüce Milletimiz nezdinde gerekli muhasebeye tabi tutulacaktırlar.

Ben İtrail ürünleri kadar bu içimizdeki “Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytanlar” içinde bir boykot yapılacağına eminim. Son söz olarak Mübarek Ramazan Ayında şehadete kavuşan başta Filistinli Mazlumlar olmak üzere cümle kardeşlerimizin ruhu için;

Lillâhi Teala El Fatiha.

Selâm ve dua ile…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir