Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Şimdi “Adalet ve Kalkınma Partisi” Zamanı

Ak Parti dönemi bitti…Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi zamanı öyle mi? Ne Güzel!

Ak Parti’de kongrelerin öncesinde Cumhurbaşkanımız, adaletin simgesi Ömerleri bulmak ve Allah rızası için hizmetin parolası olan 94 ruhuna dönüş çağrısında bulunmuştu. Kongreler tamam. Şayet kongrelerde Ömerler işbaşına gelmişlerse, 94 ruhunu 2021 ruhuna uygun şekilde yeniden yorumlamak ve uygulamak artık çok kolaydır. O halde, “Büyük Türkiye ve yeni dünya düzeni tamamdır ” hayırlı olsun diyelim mi?

Bana kalırsa Ak Parti bu değişimle görev süresini de tamamlamıştır. Şimdi sıra Adalet ve Kalkınma Partisi’nde…İsim deyip geçmeyelim…Ak Parti geçmişte adaleti ihmal etti ve sadece kalkınmayı hedef olarak seçti. Şimdi ise hem adalet hem de kalkınma zamanı gelmiştir. Adaletle işleri olmadığı için Ak Parti ile birlikte AKP’lilerin de işi bitmiştir.

Şimdi adalet zamanıdır…

Ak Parti’de ehliyet ve liyakatin ölçüsü, kişinin Ak Parti’ye oy vermesi ve de Cumhurbaşkanımızı sevdiğini şifahen söylemesidir. Bir de bu sözlere üst düzey Ak Partili referans bulunmuşsa iş tamamdır. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi’nde ehliyet ve liyakatin ölçüsü, basiret, feraset, Allah’tan korkmak, vicdan ve ahlakla hareket etmek, adaletten asla sapmamak, göreve hem yeterli hem de layık olmaktır. Bir de bu vasıfları kişinin kendi yaşantısına yansıtması ve görünür hale getirmesidir.

Kongreler tamam, Ömerler ve Haticeler de işbaşındaysa, gece yarısı sırtında un taşıyıp ihtiyaç sahiplerine götüren idarecilere sıkça rastlamak mümkün olacak öyle mi? Ne güzel…!

Bundan sonra Halife Ömer gibi, karnında şiddetli ağrı olduğu halde beytülmalin sahibi Müslümanlardan izin almadan bal şerbeti yapıp içmeyen Ömerlere Haticelere mi şahit olacağız? Ne heyecan verici bir durum!

Camide vaaz verirken Halife Ömer’e üzerindeki elbisenin mali kaynağının hesabını soran sahabeler gibi, şimdi de kamu idarecilerine bindiği pahalı araçların, satın aldığı yatların, arazilerin, katların kaynağını sorabilmek imkanı mı doğmaktadır? Artık bundan sonra tek ölçü haram ve helal mi?

Hizmet yapmak için bu kadar dava ehli adam varken, yasak madde kullanan birine mi iş kalmıştı? Bu kişinin ortağıyla kavgası olmasaydı sorunun ortaya çıkması mümkün olmayacaktı değil mi? Peki bu kişiyi fark etmeyenler, ettilerse de görmezden gelenler hesap vermeyecekler mi?

Gelin bu sorunu Ak Parti’nin değil de, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilkelerine ve değerlerine göre çözelim ve böylelikle Ak Parti’den farkını ortaya koyalım…

Ömerler, Haticeler idaresinde Adalet ve Kalkınma Partisi Hayırlı olsun!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir