Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

İyi Partililer Toplanıp Andımız Okumuş

Demek ki andımızı okumak, ‘Türküm doğruyum, çalışkanım’ diye ant içmek yasak değilmiş. Bakın ne güzel. Giymişler siyah önlüklerini, takmışlar beyaz yakalarını. Gerçi bunlar okul çağını oldukça geçkinler, kırklı ellili belki de altmışlı yaşlardalar ama olsun. Özgürce andımız okumanın tadını çıkarmışlar.

Yaptıklarının toplumda karşılığı varsa da bu onlara oy olarak gelecektir kesinlikle. Siyah önlük çoktan maziye karışmış, artık ilkokul çocukları mavi önlük giyiyormuş ama olsun. Zaten onlar da maziye karışan şeylere yakın duruyorlar. Hani kendileri de her an karışabilirler maziye. Beis yok.

İYİ Parti Kastamonu teşkilatı andımıza sahip çıkmış ne güzel. Böylece andımız sahipsiz kalmamış olur. AK Parti ortada bırakmıştı andımızı. Onu İYİ partililer sahiplenmiş. Daha önce bu tür sahiplenmeyi CHP liler üstlenmişti, şimdi ittifak halindeler ya andımız nöbeti İYİ partiye geçmiş anlaşılan.

Onlar andımız gibi, siyah önlük gibi şeylere sahiplensinler ki bunlar ortada kalmasın. AK Parti bunları sahiplenmiyor. Bilimi, teknolojiyi, bir zamanlar itilip kakılan Müslümanlığı, ülkenin kalkınmasını sahipleniyor. Antarktika’ya bilimsel heyet gönderiyor. Uzaya da göndermeye hazırlanıyor. Milli savunmayı yabancıların ellerinden kurtarmak için milli silahlar üretiyor. Denizlerde doğalgaz, petrol yatağı arıyor. Yeni dünya düzeninde ülkemizi ticaret merkezi haline getirecek yatırımlar yapıyor. Ayasofya’yı ibadete açıyor. Kiliseleri onarıyor. Bunlarla uğraşıyor. O zaman andımız sahipsiz kalıyor.

Bence İYİ Partililer iyi yapmış. Hatta şöyle de yapsınlar, her sabah çocuklarını, torunlarını servise bindirmeden önce onlara andımızı okutup öyle göndersinler okula. Bu böyle dalga dalga yayılarak AK Parti iktidarını yerle yeksan edecektir.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir