Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 18, 2024

Bu Nasıl Muhalefet?

PKK ilişkili HDP olmasa, millet ittifakının Cumhurbaşkanı seçtirmesi ve parlamento çoğunluğu kazanması mümkün müdür?

Peki, böyle bir yönetim ülkemizin hayrına mı? Bir vatandaş olarak derim ki; asla!

CHP’nin çok uzun süreden beri PKK ilişkili HDP’ye açıktan sahip çıkması onu müdafaa etmesi, hem de bu ilişkisini zora sokmasına rağmen şimdiye kadar ona “terör örgütüyle ilişkini kes” diyememesi muhalefet midir?

İyi Parti’nin de şimdiye kadar en tutarlı ve sağlam gerekçesi “madem ki HDP terör örgütü ile ilişkilidir, o halde neden kapatmıyorsunuz ve hazineden yardım almasına fırsat veriyorsunuz” itirazı değil miydi? Davutoğlu, Karamollaoğlu ve Babacan’ın da gerekçeleri aşağı yukarı aynı değil miydi?

Sanısınız ki bu itirazlarıyla onlar samimi olarak, PKK ilişkili HDP’yi etkisiz hale sokmak ve tasfiye etmek istemektedirler değil mi?

Ak Parti kapatmaya karşı olmasına rağmen tam da muhalefetin istediği oldu…HDP hakkında kapatma davası açıldı. Çünkü yargı bağımsızdır. Buna karşılık ne oldu size böyle? Her biriniz demokrasi ve özgürlük kavramının arkasına sığınarak PKK ilişkili HDP’yi müdafaa etme gafletine düştünüz. Siz bu zavallı halinizle bir vatandaş olarak bana güven verdiğinizi mi sanıyorsunuz?

Kapatma konusu yargının konusu olmasına rağmen Ak Parti’yi, PKK ilişkili HDP’yi kapatmamakla suçluyordunuz değil mi? Size göre bu iş Ak Parti’nin işiyse şimdiki gözyaşlarınız, üzüntünüz, kahrınız niye?

Yargı dava açınca da bu defa Ak Parti böyle istedi iddiasını dillendirmeye başladınız. Sahi siz kimsiniz, nesiniz ve ne yapmak istiyorsunuz?

Oysa PKK ilişkili HDP’yi kapatmak yargı yoluyla değil siyaset yoluyla olmalıdır. Çünkü yargı yoluyla olursa geçmişten örnekleri olduğundan sorun çözülmemektedir ve daha da büyümektedir. Ak Parti üzerine düşeni yaparak HDP’yi Güneydoğuda sandıklarda köşeye sıkıştırmış gücünü iyice azaltmıştır. İstanbul ve diğer yerlerde sırf seçim kazanmak için yapılan PKK ilişkili HDP ittifakı teröre ne yazık ki yeniden can suyu olmuştur.

Terör ortak paydamız olarak ne amaçla olursa olsun gündelik siyasetin konusu olmamalıdır.Bu durum, Ak Parti’nin devletimizin güvenlik güçleriyle dağda bombalayıp imha ettiklerinin siyasi uzantılarına, şehirde kucak açma ve alan genişletme faaliyeti halini almıştır? Sahi siz nasıl muhalefetsiniz böyle?

Bunca olup bitenden sonra yüksek sesle “PKK ilişkili HDP ile hiç bir çalışmamız olmayacak” diyerek haykırmayacak mısınız?

Mısır’la ilişkiler de öyle…

“Neden kavgalıyız?” diyerek sorup durdunuz…

Mısır’la bir şekilde siyasi ilişkimiz başladı. Bu defa da bozulması için yeniden eski defterleri açıp ileri geri bir sürü söz söylemektesiniz. Yaranın kabuğunu koparmayı siyaset yapmak mı sanıyorsunuz? Ak Parti’nin bugüne kadar yaptığı hata ise sizin bundan sonra kavganın devamı için verdiğiniz mücadele nedir? Muhalefet etmek mi?

Yapmayın! Bari bu iki konuda milli olun ne olursunuz!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir