Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Amerika’nın Sobelendiği An

PKK elindeki 13 rehineyi canice katlettiğinde ortaya FETÖ türü bir yalan salındı. Aslında onları öldüren PKK değildi. Bu işi rehineleri kurtarıyoruz diye operasyon yapan Türk silahlı güçleri yapmıştı. Mağara bilerek bombalanmış, rehineler bu bombalamada ölmüş ve suç PKK ya yüklenmişti. Yani PKK masum, Türkiye devleti güçleri caniydi. Amerika’dan da bu yalanı teyit eder biçimde bir açıklama geldi; ‘Eğer PKK yapmışsa kınıyoruz’ türünden.

Sonrasında kanıtlar ortaya çıktı. Otopsi raporları; sağ ele geçirilen bir teröristin itirafları; şehitlerin ailelerinin açıklamaları; Ve en nihayetinde milli savunma ve içişleri bakanlarının mecliste, olayın iç yüzünü anlatan bugünkü açıklamaları. Bunların üzerine Türkiye’den Amerikan açıklamasına yönelik sert ve yoğun tepkiler.

Bu durum karşısında Amerika çark etti. Olayı PKK nın yaptığını kabul ettiklerini söylediler. Hatta Amerikan elçisi, Milli Savunma Bakanına taziye ziyaretinde bulunmayı talep etti. Neydi bu telaşın ve geri adım atmanın sebebi?

Bana göre -kim bilir ne tür kirli hesaplarla- atıldı bu geri adım. Çünkü apaçık boşa düşmüşlerdi. Büyük ihtimalle bu işin talimatı Amerika’dan verildi. Olayın sorumluluğunun Türkiye’nin üzerine yıkılması planı da oradan geldi. Bu yalan önce batı ülkelerinde yayıldı. Ardından onların hınk deyicileri pozisyonundaki HDP milletvekilleri ve PKK yı aklama çabası içinde olanlarca dillendirildi. Türkiye devleti de bu yalanı yayamaya çalışanlara karşı müsamahasız bir takibat başlattı. Pek çok kişi ve sosyal medya hesabı mercek altına alındı. Göz altına alınanlar oldu.

Bu yalan ilk değildi ki. Rahmetli Cemal Kaşıkçı’nın katlinde de böyle yapılmak istendi. Dahası; 7 Şubat MİT operasyonunda, 17-25 Aralıkta, Uludere katliamında, MİT TIR ları olayında, Türkiye’nin DEAŞ’a yardım ettiği yalanında, ve de 15 Temmuz hain darbe girişimine tiyatro diyerek de böyle yapılmak istendi. Hatta Rus uçağının düşürülmesi olayında da. Bütün bunlar planlı olarak bir merkez tarafından yapılıyor. Kimi zaman FETÖ, kimi zaman PKK, kimi zaman başka kullanışlı ahmaklar kullanılıyor. Şimdiye kadar çok şükür Türkiye bütün bu komploları açığa çıkarmayı, boşa düşürmeyi başardı. Ama bunları planlayan ve uygulamaya koyanlarda bırakın utanma ve arlanmayı, onun yerine büyük bir pişkinlik, aymazlık ve ahlaksızlık var.

Bu işlerin arkasında Türkiye’ye kefen biçmeye çalışan Amerika’daki bir klik var. Bunların sahadaki en tanınmış ismi Bred Mc Gurk. CENTCOM da bu işin içinde. Hatta şimdiki yeni ABD dışişleri bakanı Antony Blinken de Türkiye için ‘sözde müttefik’ diyerek bu kervana katılmıştır. Yeni başkan Biden’ın ise ülkemiz hakkındaki art niyetlerini daha seçilmeden önce yaptığı açıklamalarda öğrenmiş idik.

Bu nedenle Türkiye Amerika’ya savaş ilan edecek değil. Ama önümüzde sıkıntılı uzun bir süreç var. Onlar oyun kuracak biz bozacağız. Ne zamana kadar? Türkiye’nin kolay lokma değil, sert bir kaya olduğunu anlayıp kendi dertleri ile uğraşmaya düşünceye kadar. Hak karşısında batılın kazandığı görülmemiştir.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir