Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

Olağanüstü heyecan uyandırdı…Beklentiler ise uçsuz bucaksız…!

İstanbul’da bugün Ak Parti il kongresi olacak…Hayırlı olsun!

Önceki İl Başkanı Bayram Şenocak’ı tanıdığım kadar Osman Nuri Kabaktepe’yi de tanırım. Her ikisiyle de dostluk ve kardeşlik hukukumuz var…Allah için her ikisini de severim ve her ikisi de dava eridir. Milli Görüş kökenlidirler.

Bir idarecinin iyi insan olması yetmez aynı zamanda da işinde ehliyet ve liyakat sahibi olmalıdır. Bazen idareci kendinden kaynaklı eksiklikler nedeniyle başarılı olamaz bazen de sistem onu doğru yapmaktan alıkoyar yanlışlara engel olmasına fırsat vermez. Bu nedenle ben geçmişte bir çok başkanda olduğu gibi yeni başkanın da sorun yaşayacağını düşünmekteyim. Kısaca sorunun daha çok sistem kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. Sistem sorunludur ve Osman Nuri Kabaktepe’nin halledeceğinden çok daha karmaşıktır.

Osman Nuri Kabaktepe’nin adının çok fazla heyecan uyandırmasının asıl nedeni, hatalara karşı itirazcı ve ısrarcı duruşu nedeniyledir.

Aslında O, mevcut statükoya çok büyük bir itirazın sesidir. Bu sebeple çok fazla heyecan uyandırmıştır. Ak Parti’de şimdiye kadar olağanlaşan ve rahatsız eden yapıya, sisteme, statükoya ve bezdiren hatalı teamüllere başkaldırıdır. Kasıtlı kasıtsız hatalara, eksiklere, adaletsiz uygulamalara onun üzerinden tavır koymadır. Üstelik beklenti sanki sadece İstanbul için değil de aynı zamanda tüm ülke sathından gelmiştir.

Keşke vatandaştan gelen bu arzu ve istek karşılık bulsa…

Genellikle ilkeli şahsiyetler güçlenmek ve kazanmak için önce gruba dahil edilir, getirisi ve kazancı elde edildikten sonra da eli kolu bağlanarak birçok kasıtlı veya kasıtsız hata ve yanlışlar karşısında aciz bırakılır, seyirci duruma düşürülür…Ne yazık ki bu yolla bir çok hataya da meşruiyet sağlanmış olur ve teamül haline gelir. İnşallah bu defa böyle olmaz! Olmamalıdır! Çünkü sisteme dahil edenlerden seçmenin beklentisi aciz bırakılmamasıdır. İtiraz etmeye devam edebilmesi ve müdahil olabilmesidir…

Yeni İl Başkanının önündeki en büyük engel bana göre yanlış uygulanan Başkanlık sistemidir. Çünkü Başkanlık sisteminde siyasetin, yürütmenin veya bir başka deyişle icranın işine müdahalesi uygun görülmemiştir. Kısaca, İl başkanı yürütmede meydana gelen kasıtlı veya kasıtsız bir soruna vatandaşın beklentisi doğrultusunda müdahale etme hakkı yoktur. Bu duruma seyirci kalmak ve nasihat etmek dışında da hiç bir rolü bulunmamaktadır.

Başkanlık sisteminin engel olan bu yönü ortadan kaldırılmaz ve siyaset kontrol görevi üstlenmezse Osman Nuri Kabaktepe de bir müddet sonra önceki başkanlardan birine dönüşmek zorunda kalacak ve de büyük bir hayal kırıklığı oluşturarak sıradanlaşacak…

Sistemde olan engellemeler şayet ortadan kaldırılmazsa Hazreti Ömer’i bile getirsek başarı şansı yoktur. Çünkü siyasette sistemin yok ettiği, aciz bıraktığı, bitirdiği bir çok Osman Nuri Kabaktepelere şahit oldum…Bu defa olmaz inşallah!

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı kongresi hayırlara vesile olsun!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir