Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

Vekil Mikrofon Şehvetine Kapılınca

Başkan Erdoğan’ın Türkiye lehine attığı her adımdan rahatsız olan ana muhalefet lideri Katar ile yapılan anlaşmalardan da haliyle rahatsızlık duymaktadır.

Bu rahatsızlığını dile getirirken asılsız iddiaları gerçekmiş gibi söylemekten çekinmemesi ister istemez mensuplarını da etkiliyor ve aynı iddialar ağızlarda pelesenk haline geliyor.

Lideri ‘tank palet fabrikası Katarlılara satıldı’ der de yeni kuşak vekili ‘ordu satıldı’ demez mi?!

Dedi, hem de canlı yayında dedi.

Ordunun satıldığı iddiası tabii ki büyük tepki aldı. O genç milletvekili mikrofonun şehvetine kapılarak sarf ettiği bu sözden dolayı özür dilemesi gerekirken lüzumsuz bir inatlaşmayla te’vile kalkıştı. Oysa ‘maksadını aşan bir cümle oldu özür dilerim’ deseydi mesele orada kapanırdı.

Tabii bu maksadını aşan cümleyi kurduran iddia Tank Palet Fabrikasının satılma iddiasıydı. Bu iddiaya çok cevap verildi ama son kez bir daha gerçekleri yazmanın faydalı olacağını düşünerek konuyu özetlemek istiyorum.

1-Tank Palet Fabrikası Erbakan hocanın ağır sanayi hamlesinin bir ürünü olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli ihtiyaçlarını karşılaması için1975 yılında Sakarya’nın Arifiye ilçesinde kurulmuştur.

2- Tank Palet Fabrikası, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan kara taşıtlarının bakımı, onarımı, modifiye edilmesi, tank motoru üretilmesi, tank paleti, gece görüş dürbünü, fırtına obüsü gibi tank malzemelerinin üretilmesi işini yapar.

3-CHP Genel başkanının iddia ettiği gibi 20 milyar dolar değerinde değildir. Türkiye’de bu değerde bir şirket yoktur.

3-Tank Palet Fabrikası satılmamıştır. Mülkiyeti TC Milli Savunma Bakanlığındadır.

4-Yapılan işlem satış değildir. Fabrikanın işletme hakkı 25 yıl süre ile Katar ortaklı BMC’ye verilmiştir.

5- Fabrikayla ilgili her türlü denetim yetkisi Milli Savunma Bakanlığı’na aittir.

6-İşlem gizli kararname ile yapılmamıştır. İşlem14 Mayıs 2019 tarihli 1105 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla gerçekleşmiştir. Kararın içeriğine ilişkin tüm bilgiler de kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Bu işlemin yapılmasından maksat da ülke kaynaklarının savunma sanayiinde etkin ve verimli kullanılmasının sağlanması, fabrikada mevcut atıl kapasitenin en aza indirilmesi, fabrika işletme verimliliğinin artırılması, yeni iş/üretim imkânları oluşturulması ve ihracatın artırılması doğrultusunda MSB kontrolünde yatırımlar yapılması, özel sektörün iş yapma hızından ve yüksek teknolojiye erişim imkânlarından faydalanılmasıdır.

Özetle, fabrika Türkiye’dedir, satılmamıştır, mülkiyet ve denetimi Milli Savunma Bakanlığındadır. Sadece işletme hakkı 25 yıllığına BMC’ye verilmiştir.

Katar’ın BMC’deki ortaklığının ne ülkemize ne ordumuza zerre kadar olumsuz etkisi yoktur, aksine devletimizin kontrolünde katkısı vardır.

Şimdi bu fabrika ve fabrikanın sahibi olan ordumuz satılmış mı oluyor?

Allah akıl versin.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir