Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

Selahattin Demirtaş ve Terör Sorunu

Terör, ittifakla henüz ortak sorun olarak görülmüyor ve de kabullenilmiyor ne yazık ki…

Oysa bu alan gündelik siyasetin konusu haline getirilemez…Getirilmemeli…

Çünkü bu sorun gündelik ve fani siyasetin değil aksine baki devletimizin işidir…

Öngördüğümüz şekilde İstanbul seçimlerinden sonra PKK ilişkili HDP’yi aklama gayretleri gün geçtikçe şiddetini artırıyor. Çünkü oradaki ittifak çok mahzurlu şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yapılmak isteniyor. CHP uzun zamandır İyi Parti’de ise , Avrupa İnsan Hakları mahkemesinin” Selahattin Demirtaş’ı derhal sertbest bırakın” kararından sonra PKK ilişkili HDP güzellemelerinde artış yaşanmaya başlanmıştır.

Ne yazık ki buradaki referansları ise Ak Parti’nin geçmişte terör sorununu çözmek adına uyguladığı ve ilk bakışta yanlış gibi görünen politikalarıdır. Oysa bugün bakıldığında bu uygulamaların toplumsal dönüşümlerin sağlanması ve terör sorunun halli için atılması ve tüketilmesi gereken alternatifler oldukları aşikardır. Terör konusunda yaşanması ve tüketilmesi gereken alternatifleri muhalefet partileri bugün bir daha gündeme getirilerse bu yaklaşım milletimize yapılacak en büyük kötülüklerden biri haline gelmez mi?

Çözüm Süreci, Osman Öcalan mektubunun televizyonlarda okutulması, Habur sınır kapısındaki yargılamalar, özgürlükler, hendek kazmalara geç müdahale ise, terörü silahla çözmenin ve bitirmenin tek yol olduğunu göstermek ve vicdanlı Kürt kardeşlerimize göstermek içindi. Öyle de oldu…

Kahramanlarımız sayesinde PKK terör örgütü darmadağın oldu. Kaçacak delik aramaya başladı…HDP de öyle…Böyle bir ortamda her hangi bir siyasi partinin kaçacak deliğe dönüşmesi, sığınılacak liman olması silahlı kuvvetlerimizin ve haliyle devletimizin elde ettiği başarıyı siyasetin zayıflatması anlamı taşımaz mı? PKK ilişkili HDP böyle bir durumda sığınacak liman bulamamalıdır…Yapayalnız kalmalıdır. Vatanımızın bölünmesi üzerinden siyaset yapılamayacağını öğrenmelidir.

Şayet Ak Parti terörle mücadeleyi televizyonda okunan mektup sonrası gevşetmiş olsaydı hatta terk etmiş olsaydı o takdirde ağır eleştiriyi hak etmiş olurdu. Ancak devletimizin yönetimi de idaresinde olan ve silahlı mücadeleyi çok kararlı biçimde yürüten Ak Parti’den kaçan ve sığınmak için yer arayan PKK ilişkili HDP’ye muhalfet kapı aralayamaz ve faaliyet alanını genişletemez. Hem de bunu geçmişte Ak Parti’nin kendilerine sunmuş olduğu imkanları HDP’nin istismar etmesinin ardından hiç yapamaz. Bunu bir parti taassubu içinde değil de aklın ve mantığın dayatmasıyla söylüyorum.

Hatta geçmişte, sonuçlarından faydalı olmadığı görülen uygulamaları Ak Parti gündelik siyaset kaygısıyla yapmış olsa bile, bu yanlışlardan muhalefet partilerine seçim kazanmaları için aynı yanlışları bir kez daha tekrarlama ruhsatı çıkar mı? Bu nasıl bir yaklaşım tarzıdır!

Ne yazık ki bugünkü muhalefetin yanlışı budur! Yeni bir şey söylemiyorlar. Geçmişte Ak Parti sorunu çözmek amaçlı tükettiği tüm alternatif yolları bir kez de biz deneyelim ve seçim kazanalım diyorlar adeta! Vatandaş olarak benim, kimin söylediğine bakmaksızın bu yaklaşımı reddeceğimin bilinmesini isterim.

Terörde tüketilen yollar yeniden denemez!

Çünkü bedeli oldu o denemelerin bize, vatanımıza, insanımıza…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir