Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bunların Derdi Tasası Vatan Millet Değil

Bu muhalefetin memleket diye, vatan diye, vatandaş diye, Atatürk diye, cumhuriyet diye bir derdi yok. Var diyenin ya aklı başında değil ya da, o da onlarla aynı kafada.

S 400 Alıyorsun; ne gereği var diyor. Bir diğeri sarayı korumak için aldı diyor. Bıçak gelip kemiğe dayanıyor; batıdan Yunanistan’ı, doğudan Ermenistan’ı, güneyden Güney Kıbrıs’ı vazifelendiriyorlar; yapabilselerdi bunlara bir de PKK devletçiğini ekleyeceklerdi ama olsun şimdilik devletsiz de olsa o hainler de vazifeli. Utanmaz ‘yüreğin yetiyorsa S 400 leri aktive et’ diyor.
Yok sana sorulacaktı. Onlar çoktan aktive. Yunanistan’da S 300 var. Ermenistan’da S-300 var. Yoksa şimdi elimiz armut toplayacaktı.

Hastane yapıyorsun ne gereği var diyor.
Dünyanın en büyük havaalanlarından birini yapıyorsun ne gereği var diyor.
Hızlı tren yapıyorsun ne gereği var diyor.
Enerji santrali yapıyorsun, memlekete zarar diyor.
İHA SİHA yapıyorsun oyuncak diyor. Damadı zenginleştirmek için yapılıyor diyor.
Yol yapıyorsun asfalt yenir mi diyor. İnsanın başka bir şey ye diyesi geliyor.
IMF in borcunu bitiriyorsun ertesi gün anlaşın IMF le anlaşın diyor.

Yani düşünün bunları diyen birileri maazallah iktidar olsa ne yapacak ülke için, vatan için? Ne yapacak; temel atmama töreni yapacak. Musluk takıp, tuvalet yapıp açılışını yapacak. Sporcu soyunma odaları kıvamında pandemi hastanesi yapacak. Her yere heykel dikecek. Heykelin ederi birse on gösterip fazlasını cebe indirecek. Yapraklar onları alkışlayacak. Bulutlar bunların İzmir marşıyla yürüdüğünü görünce kenara çekilip selam duracak.

İşte bunların bu yüzden bir yaralı parmağa işeyecekleri yok. Onların derdi devlet kasasını ele geçirip sağa sola saçmak. Bunlar adam başı 7000 liralık yemek yemişler. Bir kişi bunu yiyemez ama o kadar fatura ettirmişler. Memleket aç aç edebiyatı yapıp kebapları nasıl da götürüyorlar. Sonra da sarayda ejder meyveli sumuti varmış. Buyrun gidin; gözünüz kaldıysa ikram etsinler, nasılsa sorarlar ne içersiniz diye. Bol bol için. Aksırıncaya tıksırıncaya kadar için. O sumutinin o kadar da matah bir şey olmadığını görün. Adına bakıp da millete altın klozet gibi yutturduğunuz bir şey olduğunu görün.

Ne yapacak millet için, memleket için? İzmir’in halini görün. Yıllardır bu zihniyet yönetiyor. Eski İzmir BŞB başkanı ‘bizde mutfak yok’ demişti. Mutfak yoksa, aşçı da yok. Aşçı yoksa yemek de yok. Ama boş laf çok. Boş lafla karın doymuyor. Allah’tan ‘merkezi yönetim’ var. Var da insanların yardımına Hızır gibi yetişiyor. Bunlara kalsa: ohooo…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir