Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Pazartesi, Nisan 29, 2024

Bu Çelişkileri Neden Yaşıyoruz Acaba?

Yoksa farkına varmadığımız yeni bir paralel yapı sorunu mu oluştu sistemde…? İllegal bir paralel yapı gitti de yerini başka bir paralel yapı mı aldı ki? Ne oldu ki devlet işleyişinde akıl almaz işler meydana geliyor…?

Büyük bir sorun var ortada! En aşağıdan en yukarıya kadar herkes yanlışlardan şikayet ediyor…Ama kimse düzeltmek için bir adım öne çık-a-mıyor. Yeni modaya göre, yanlış duyan herkes dizlerini dövüyor, başını sağa sola sallıyor, şikayet ediyor…Kimse sorumluluk almak istemiyor…

Bu büyük sorunu görmüyor musunuz? Bu kötü hal, ikinci paralel yapı sorununu hissettirmiyor mu? Elle tutulur gözle görünür olmasa da bir müessir mi var işin içinde?

Akıl almaz işler oluyor…Halkın çoğunluğunun rahatsız olacağı işler meydana geliyor..Bülent Arınç’in son sözleri gibi… Şaşkınım!

Cumhurbaşkanımız yanlışlardan şikayet ediyor, Adalet Bakanımız şikayet ediyor, Bakanlar şikayet ediyor, Anayasa Mahkemesi şikayet ediyor gelin görün ki Bülent Arınç bile şikayet ediyor…Her yetkili yanlış düzeltmek yerine yanlıştan şikayet ediyor. İlk defa böylesini gördüm. Ne oluyoruz yahu!

Yurtdışında virüse yakalanan hastaları, devlet olmanın gereği olarak Cumhurbaşkanımız irade ortaya koyup ambulans uçakla ülkemize getiriyor. Gelin görün ki, İstanbul’da bir hastanede koronavirüs teşhisi konulan bir hanımefendiyi idareciler, gece yarısı sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle ulaşım durduğundan, kilometrelerce yolu yaya yürüyerek tek başına evine gitmesini isteyebiliyorlar. Bu yanlışı yapan yetkili Cumhurbaşkanımızı ve bakış açısını anlamış mıdır acaba?

Oysa uzun süredir sağlık sektörü çalışanlarımız canla başla çok büyük mücadele veriyorlar. Ama bu yetkili ne yazık ki, onların da büyük ve şanlı mücadelesini anlayamamıştır.

Cumhurbaşkanımızın İmamoğlu’na yönelik en ağır eleştirilerinden biri de haksız yere çalışanlarını işten atmasına yöneliktir. Oysa Cumhurbaşkanımıza bağlı bazı kurumlarda idareciler, gerekçe göstermeden başarılı olsalar bile mevcut çalışanlarını işten atabilmektedirler…Böyle davranan bir yönetici Cumhurbaşkanımızı anlamış mıdır acaba? Onu çok seviyorum demekle gerçekten onu çok mu sevmiş olmaktadır?

Devletin üst kademesinde alınan bir karar, aynı ruh ve heyecanla aşağılara sirayet etmiyor. Engelleniyor…Ara kademelerde direnenler var…Halledilmesi ve ortadan kaldırılması gereken açık bir direnç var ortada…

Şikayet, ilgili mercilere asla ulaşmıyor. Ulaşsa da çözülmüyor. Birikiyor, öteleniyor…Kısaca tüm yollar tıkalı…

Bu tür örnekler o kadar çoğaldı ki…! Tüm bunlar işlerin rayından çıkmaya başladığına mı işarettir acaba? Adı konulmamış yeni bir paralel yapı sorunumu yaşamaktayız yoksa?

Allah korusun!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir