Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 16, 2024

Bir Karikatürün Düşündürdükleri

Modern dünyanın kadın ve erkek algısı ve ilişkisi belki de en iyi şekilde bu karikatürde resmedilmiş. Bu karikatürü feministler aslında “neler çekiyoruz bakın!” göndermesi için kullanıyor. Ancak dikkatli bakınca akl-ı selim bir insan bu karikatüre ve karikatürün ana fikrine şiddetle karşı çıkar. Ve şu soruları sorar;

  1. Kadın ve erkek neden işbirliği içinde değil de birer yarış atı gibi rakip olarak görülüyor?
  2. Kadının önüne “engel” olarak sunulanlar evladına yaptığı yemek, evine yaptığı iş iken neden kadının iş yerinde maruz kaldığı malum zorluklara hiç vurgu yapılmamış?
  3. Kadının kocasıyla yaşadığı sorunları hemen boşanma ile halletmeye çalışan feminist zihniyet; kadın, patronuyla sorun yaşadığında neden istifayı aklına dahi getirmez de iletişim eğitimi ve hizmet içi eğitimler vererek halletmeye çalışır?
  4. Hayatın en önemli amacı kariyer yapmak ve para kazanmak mıdır ki herşeyi bu amaca engel olarak görüyorsunuz?
  5. Erkeğin hayatında hiçbir engel ve baskı yok mudur? Erkeğin önündeki yol gerçekten pürüzsüz müdür?
  6. Yoksa erkeğin çektiği sıkıntıları vurgularsanız “erkekleştirmeye çalıştığınız kadınları” ürkütmekten mi korkuyorsunuz?
  7. Mesela bir kadın “üniversiteyi kazanamazsam ya da iş bulamazsam evimde evlatlarıma bakarım” diyerek çok önemli bir alternatife sahipken erkeğin bunu demeye hakkı yoktur. Bu durumun erkekler üzerindeki etkilerinin farkında mısınız?

Feminist zihniyet aslında herşeyin farkında ve attığı her adımı bilinçli ve kasıtlı olarak atıyor. Peki, “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir.” diyerek işbirliğini ve huzuru teşvik eden dinimiz apaçık ortadayken feminizmin fıtratla savaşan sloganlarına sarılan insanlarımız neyin peşinde?

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir