Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Trump’ı Öldürebilirler

Amerikan devleti kendi başkanlarını öldürmekte mahirdir. Dört ABD başkanı suikastla öldürülmüştür. Beş başkan (bunlardan Ford iki kez) suikasta uğramış ama kurtulmuştur. Bu suikastların çoğu saçma sapan sebeplerle yapılmış görünse de dünyanın ücra bir köşesindeki karınca kolonisinin yuvasını bilen CIA’in bu işlerden haberdar olmadığını sanmak pek akıl işi değildir. Ayrıca eceliyle öldü sanılan bazı başkanların gerçekten eceliyle ölüp ölmediğinden pek emin değilim. Amerikan devleti sadece başkanlarını değil, kimi daha alt kademeden (senatör, vali, belediye başkanı gibi) siyasetçilere de hatta dünyanın dört bir tarafında muhtelif siyasetçilere de (bunlara bizim cumhurbaşkanımız Erdoğan da dahildir) suikastlar düzenlemiştir. Çağının vebası gibidir.

Trump’ın covid 19’a yakalandığını duyunca içime bir şüphe düştü. Şimdilik haberlere yansıyan kendisinin ve eşinin durumunun pek önemli olmadığı yönünde. Fakat suikastlar konusunda sicili fevkalade yüksek bir devletin başkanı söz konusu olunca olmayacak iş de değil.

ABD BAŞKANLARINI KİM ÖLDÜRMEK İSTER?

ABD’de siyasete lobiler yön verir. Bu lobiler dinsel ya da etnik temelli olabildiği gibi, çeşitli toplumsal örgütlenmeler biçiminde de olabilir. Ayrıca siyasette etkin olmaya çalışan muhtelif sermeye çevreleri de vardır. Bunların Amerikan derin devletiyle ilişkileri vardır. Kendi çıkarlarıyla çelişen başkan olduğu zaman kinlenirler.

Amerikan siyasetine asıl yön veren finans kapitaldir. Finansa kapital tekelci kapitalle içi içe geçmiş, bütünleşmiş, banka sermayesidir. Bu gün dünya ekonomisine yön veren beş temel aile var. Bunlar dünya siyasetini parmaklarında oynatmaktadırlar. Küreselcilik akımı, bu oligarşik yapının tüm dünyayı tek çatı altında ve kendi egemenliklerinde toplama projesidir. Kendilerine zorluk çıkaracak her engeli ezip geçmekte kararlıdırlar. Günümüzün ulus devletlere yönelik saldırı ve onları zayıflatma girişimlerinin arkasında bu yapı vardır.

Bugün gelinmiş olan oligarşik dünya hegemonu olma yolundaki kapitalizmin en üst düzey aşamasının bir tek ilahı vardır; PARA… Bu sermaye yapılarının yüksek karlar için yapmayacağı kötülük, işlemeyeceği cinayet yoktur. Bunların gözünde halkların, sıradan insanların olduğu kadar isim yapmış ve önemli görevlerde bulunan devlet yöneticilerinin de zerre kadar önemi yoktur.

TRUMP’I NEDEN ÖLDÜRMEK İSTESİNLER?

Trump küreselleşmenin önündeki en büyük engeldir. Ulus devleti savunmaktadır. Devletini, silah tekellerine büyük karlar sağlayan ama devleti (dolayısıyla Amerikan halkını) aşırı ölçüde borçlandırıp boyunduruk altına sokan sonu gelmez savaşlardan çekip çıkarmaya çalışmaktadır.

Trump’ın karşısında bulunan Biden globalizmin adamıdır. Amerikan derin devleti ve küresel finans çevreleriyle ilişkilidir. Her ne kadar anketler Trump’a karşı önde olduğunu gösterse de ben öyle olmadığını düşünüyorum. Çünkü önceki seçimde de Clinton’ı önde gösteriyordu ama Trump kazandı. Sonra da kalkıp Rusya seçimleri manipüle etti saçmalığını yaydılar. Ama seçim sonucunu seve seve olmasa da kabullendiler. Çünkü değil Rusya’nın, hiç kimsenin Amerikan seçimlerini manipüle edemeyeceğini dünyanın en salağı bile bilir. Ama bunlar bu seçimde Trump’a karşı (eğer seçime girebilirse tabi) bunu deneyecekler.

Amerika’da küresel sermayenin dayandığı siyasi güç Demokrat Partidir. Finans kapital siyasi hesaplarını bunlar üzerinden yapmaktadır. Yönetimini kendi kontrollerinde tutmak istedikleri ülkeler dünyanın en güçlü ülkeleridir. Bunların en başında ABD gelmektedir. Eğer Biden seçtirilebilirse ellerine büyük güç geçecektir. Diğer devletleri dizginlemek kolaylaşacaktır. Onların halkları için değil de finans oligarşisi için çalışması sağlanacaktır. Bu devletler arasında Türkiye de vardır.

Dünyamız ve insanlık önemli bir sınavdan geçmektedir. Halklar ve ulus devletler böylesi bir güce karşı mücadele vermektedir. Finans oligarşisinin dünya üzerindeki kesin hakimiyeti, bağımsızlık, özgürlük, demokrasi gibi kavramların tarihe karışmasına yol açacaktır. İnsanlar tek tipleşecek, numaralanacak, hatta çiplenecek daha mekanik bir yaşam egemen olacaktır. Bu iyi bir şey ve kaçınılmaz mıdır yoksa engellenebilir, insan ırkının çeşitliliği korunabilir ve daha insancıl bir gelecek mümkün müdür sorusunun cevabı ise başka bir yazı konusudur.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir