Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

İYİ Partide Çatlak

Çatlaktan da öte kocaman bir yarık açıldı. Ümit Özdağ bence makbul biri midir; değildir. Irkçı ve Suriyeli düşmanlığını şiar edinmiş biri benim için makbul sayılmaz. Peki söyledikleri doğru mudur? Onu da bilemem. Fakat yenir yutulur şeyler değildir. Ümit Özdağ sıradan biri değildir. Profesördür. Bunun ötesinde İYİ Parti kurucu üyesi ve milletvekilidir.

Özdağ gündeme bomba gibi düşen iki iddia ortaya atmıştır. Partinin İstanbul il başkanının FETÖ’cü olduğunu ve de partisinin HDP ile temas halinde olduğunu söylemiştir. Bunların doğru olup olmadığını zamanla göreceğiz. Öncelikle savcılar, FETÖ’cü suçlamasını ihbar kabul edip soruşturma açacaktır. HDP Konusu ise cümle alemin bildiği malumun ilanından başka bir şey değildir. Buna ‘yalan’ diyen Meral Akşener yalan söylemektedir. HDP oradadır; sorulsa söyler. Bunların ikiyüzlü siyasetine alet olmayıp kendine de dış kapının mandalı muamelesi yapılmasını hazmedemeyeceğini daha önce de belli etmiştir. Benim şahsi kanaatimin İYİ Partinin Özdağıyla, büyük dağıyla, küçük dağıyla FETÖ projesi olduğuna inanmış ve de uzun vadeli bir geleceği olmayan bir proje parti olduğunu düşünen biri olduğunu defalarca yazmışımdır.

Özdağ’ın iddiaları İYİ Partinin ortadan kabak gibi yarıldığını göstermiştir. Yanlış anlaşılmasın, FETÖ’cülerle FETÖ’cü olmayanların kapışması değildir bu. Kongrede ayak oyunuyla yönetim dışı bırakılanların, ayak oyunu çekenlerle kapışmasıdır. Bu kapışmada Ümit Özdağ kirli çamaşırları ortaya dökerek işe başlamıştır.

Bunun neresi ‘partine saldırı’ neresi ‘operasyon’ Akşener ya? Sen de ‘cemaatle işbirliği yaptık’ diyen Birgül Ayman Güler’i ittifak ortağın CHP nasıl partiden uzaklaştırdıysa, Ümit Özdağ ve onun gibi düşünenleri partiden uzaklaştırır, 15 Temmuzda başbakan olamadığına yana yana, yoluna devam edersin. Bu durumda yolun sonu nereye varırsa artık.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir