Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Bir Pazar Okuması: Mankurtluk

Karikatür ortada ve bunu paylaşan kişi “acıtıyor ama maalesef gerçek bu” diyor. “Gerçek” dediği şey ne peki? Ermenilerin çok yüksek bilim ve sanat birikimine sahip olduğunu ve politikalarını bu temelde kurduklarını buna karşılık Türklerin ise petrol ve kan üzerine bir siyaset izlediklerini bilim ve sanattan habersiz kaba kuvvetten başka bir şeyden anlamadıklarını iddia ediyor.

Avrupa’nın Türkler hakkındaki genel kanaatlerini bilen birisi için yukarıdaki karikatür sürpriz olmaz. Zira Avrupa Türklere güç kullanan, kaba, cahil barbarlar olarak bakmıştır hep. İçimizden bazılarının da marjinallik uğruna bu karikatürü savunması da sürpriz değil. Çünkü “mevzubahis insansa herşey mümkündür”.

Marjinal takılarak meşhur olmak uğruna yalan söylemek problem değildir onlar için. Bu tipler şeref, namus, haysiyet gibi çağdışı(!) kavramları aşalı çok olmuştur. Müslüman Türklerin bilim ve sanatta yaptıkları büyük çalışmaları görmezse ne olacak ki. Yalanından dolayı yüzü kızaracak değil ya! Hem sosyal medyada ne yaparsan yap rezil de olmuyorsun nasılsa! Bu millet zamanında soy ıslahı için Avrupa’dan ithal erkek getirmeyi bile teklif eden ismi müslüman içi gavur olanları gördü. Malum tiplere şaşıracak değiliz yani.

Ortada açık net bir gerçek var. Tüm dünyaca resmen Azerbaycan’a ait olduğu tescillenmiş bir toprak var ve Ermenistan bu toprağı 30 yıldır işgal altında tutuyor. Azerbaycan kendi toprağını kurtarmak için Ermenistan ordusuna saldırıyor. Evinizi tüm uyarınıza rağmen terk etmeyen birine ne yaparsınız? İşte Azerbaycan da aynını yapıyor. Yani zor kullanıyor. Fakat bizim mankafa mankurt, Ermenilerin yüksek kültürel birikimini öne sürerek aslında şunu diyor. Bu toprakların kaba, cahil Türklerin elinde olmasındansa yüksek kültür seviyesine sahip Ermenilerin olsun ki bu topraklar kurtulsun. Aynı mankurt zihin, Ermenistan’ın sivilleri katletmesine ses etmez. Ona göre böyle entelektüel insanlar tarafından katledilmek de bir şereftir(!)

Şimdi anlıyor muyuz mankurtlaşmanın ne olduğunu. Kendinden olana tamamen yabancılaşmak ve düşmanına aşık olmaktır mankurtlaşmak. Bu aşk öyle saplantılı bir şeydir ki içinde bol miktarda aşağılık kompleksi de içerir. Bu tiplere yapacak pek bir şey yoktur. Avrupa onların içtiği su yediği ekmek olmuştur. Ancak bu tiplerden ibret alarak evlatlarımıza sahih bir tarih ve din bilinci verebiliriz. Aksi taktirde mankurtlaşmak felaketimiz olacaktır. Bireysel mankurtlar her zaman oldu ve olacak önemli olan toplum olarak mankurtlaşmamaktır. Allah yardımcımız olsun.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir