Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

AYM Üzerinden Darbe

Darbe sadece askersel değildir. Yalnızca 15 Temmuz değil; 7 Şubat, 17-25 Aralık, Gezi, 6-8 Ekim, Hendek kalkışması hepsi birer darbe girişimiydi. Daha önceki TSK içinden planlananları da saymıyorum.

Bunlarda başarılı olamayanlar şimdi AYM üzerinden bir atak yapma hazırlığında. Işıkları yakmak bir işaret. O akşam ışıklar neden yandı? AYM mesai dışı olarak neyi görüşüyordu? Ve ertesi gün yapılacak açıklama neydi?

Erdoğan yasal ve meşru bir biçimde halkın %52 oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır.
2023 ün de tartışmasız en güçlü adayıdır. Baktılar yeniden seçilmesi engellenemeyecek. O zaman aday olmasını engelleyelim diye düşündüler. Yeni sisteme göre cumhurbaşkanı 2 dönem üst üste seçilebilir. Bunlar Erdoğan’ın ‘cumhurbaşkanlığı sistemi’ yürürlüğe girmeden önceki dönemini de işin içine katıp 2023 seçimleri için üçüncü kez aday olamayacağı teziyle aday olmasını engelleme peşindeler.

2007 deki seçimde Abdullah Gül’ün seçilmesini engellemek için nasıl bir 367 krizi çıkartıldıysa şimdi de bu tür bir kriz peşindeler. O zaman krizi MHP çözmüştü. Şimdi ise millet çözecek. İstedikleri kadar alavere düşünsünler. 15 Temmuzda silah gücüyle başarılı olamayanlar böylesi ayak oyunları ile hiç başarılı olamayacaklardır.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir