Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Aslında Fransa ile Savaşıyoruz

Doğu Akdeniz’de de, Kafkasya’da da savaştığımız Fransa’dır. Emperyalistler kolay kolay kendi askerini savaşa sürmez. Birinci dünya savaşına bakınız. İngilizlerin Gurkaları, Anzakları vardır. Fransızların lejyonları. İngilizler Arapları da kullanmıştır. İkinci dünya savaşında mecbur kaldılar; Fransa işgale uğradı, Britanya’nın da eli kulağındaydı, kendi askerleri ile savaştılar. Amerikalılar da Suriye’de PKK/PYD yi kullanıyor.

Fransa bize açıktan savaş ilan etmiş değil. Hem gözü yemiyor, hem de uluslararası ortam henüz müsait değil. Ama fırsatını bulsa çullanacak. Aportta bekliyor. Açık savaş ilan edemeyince ne yapıyor? Lejyon birlikleri yerine Yunanistan’ı Ermenistan’ı cepheye sürüyor.

Fransa ile savaş halimiz Macron’un söylemlerinde açıkça belli ediliyor. Önce Türkiye’ye karşı bir Akdeniz bloğu oluşturmak istedi. Ama İspanya, İtalya ve Malta bu ucuz numarayı yutmadı. Bu işe karışmak istemedi. Fakat Yunanistan dünden teşneydi. Tuzluğu kapıp koştu. Fakat Yunanistan’la olacak iş değildi Türkiye’yi dize getirmek. Bu kez Lübnan’a çıkarma yaptı. Arapları da kışkırtmak istedi. Orada da umduğunu bulamadı.

Bu kez Ermenistan’ı cepheye sürdü. Türkiye’ye doğrudan saldırtamazdı. Çünkü 2 günde defteri dürülürdü. Üstelik bunun için Bir sebep de gösteremezdi. Azerbaycan daha kolay lokma göründü. Ermenistan’ın da gözü kesiyordu. Ama Azerbaycan sert çıktı. Türkiye de arkasında kapı gibi durdu. Tek millet iki devlet dedi. Baltayı taşa vurdular.

Paşinyan Azerbaycan’la savaşıyor güya ama Türkiye’ye daha çok çemkiriyor. Aslında Türkiye ile savaşıyoruz diye bas bas bağırıyor. Müdahale etmezseniz bunlar Yunanistan’ın elinden adaları alır Viyana’ya dayanır, bize de soykırım yaparlar diye Avrupa’yı provoke etmeye çalışıyor. Mart kedisi gibi hem işini yapıyor hem bağırıyor. Saldıran kendisi, tokadı yiyen kendisi.

Macron bu kez de anti İslam kartını oynuyor. ‘İslami radikalizmle mücadele’ den söz ediyor. Osmanlı’ya ‘hasta adam’ etiketini yapıştırdıkları gibi şimdi de ‘İslam bugün dünyanın her yerinde krizde’ diyor. Bu ‘krizi’ çözmeye yandaş arıyor. Yani saldıracak ama tek başına gözü yemiyor.

Macron kendi ülkesindeki ‘krizi’ görmüyor. Günlük pandemi vakası Türkiye’nin on katı. Ekonomik küçülmesi Türkiye’den fazla. Sarı yelekliler her an ensesinde. Kamuoyu desteği zayıflarken Erdoğan’ın ki artıyor. Fransa Macron’dan ibaret değil. Ama devlet aklı böyle düşünüyor. Macron’a böyle akıllar veriliyor. Fransa kafası kesilmiş tavuk gibidir çırpına çırpına ortada dört dönüyor. Bakalım yahniyi fırına sürmek kime kısmet olacak.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir