Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Kılıçdaroğlu “İlke” Dedi

Bir televizyon programında “Abdullah Gül’ü aday gösterecek misiniz?” sorusuna millet ittifakı paydaşları (İyi Parti, CHP, PKK ilişkili HDP ve diğerleri ) istişareleri sonucunda karar verilecek diyerek bir anlamda bu kapıyı açık tuttu…

Devleti kurduğunu iddia eden yüz yıllık bir partinin genel başkanının düştüğü acizliğe bakar mısınız!

Gösterecekleri aday Erbakan hocanın talebesi, milli görüş geleneğinden gelme, Ak Parti’nin kurucularından, bir dönem CHP itiraz ettiği için Cumhurbaşkanı seçilmesi engellenen ve halka gidilen, halkın da inadına seçerek Cumhurbaşkanı yaptığı Abdullah Gül’ü “ilkeli hareket etmek ” başlığı altında değerlendirip CHP’nin razı olabileceği biri olarak ima etmektedir.

Bu bakış açısına ve davranışa göre sormak gerekmez mi? Size göre ilke nedir? Yenilir yutulur bir şey midir? Ne işe yarar?

İki Aday da Erbakan hocanın talebesi olacak ha! Hatta Gül, hocanın sevenlerinin çoğunlukta olduğu grubun karşısında aday olacak! Kura, yazı da gelse tura da gelse hocanın talebesi kazanacak öyle mi!

Merhum Erbakan yıllar sonra nasıl da aciz bıraktı tüm muhataplarını böyle…Büyük devlet adamı hamlesi böyle olur ancak! Bu zavallı hal, devleti kurduğunu iddia eden bir partinin yıllar sonra iflasını açıklaması değil midir? Yıllardır siyaset yapan bir parti sağ görüşlü olacak öyle mi? Ya da Abdullah Gül Solcu! Bu çok açık biçimde CHP’nin Ak Partilileşmesi veya Abdullah Gül’ün solcu hale gelmiş olması anlamına gelmez mi? Hangisi?

Bana kalırsa ilkeden en son eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bahsetmelidir. Neden mi?

Merhum Erbakan’a çok zinde olduğu bir zaman diliminde “altmış yaş üstündekiler siyaseti bırakmalıdır” demişti. Kendisi şimdi kaç yaşındadır? CHP, kendi koyduğu kuralı uygulamayan bir kişi üzerinden ilkeli duruş nasıl belirleyecek anlamadım ki!

Aslında ülke dedikleri tek şey şudur…Erdoğan’ı kaybettirmek! Akıllarına galip gelmiş öfkeleri! Erdoğan kaybetsin de isterse ülke batsın tutumları…

Ben bir Müslüman olarak oyumu bir çok olumsuzluk olsa da Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı kazandırmak için kullanacağım. Kimin ve nasıl bir yapının kazanacağından emin olmadığım ve sadece kaybettirmek üzerinden yapılan tercihleri de ilkeli duruş olarak görmüyorum…Reddediyorum…

Çünkü biz bu oyunu karşısında olsak destek vermesek de 1997 de bir kez gördük! Bir kez daha görmeye ruhsatımız yok! Bir kezdi o!

Böylece diyebilirim ki, dış tehditler bakımından çok tehlike ve sorunlu yaşadığımız bu günlerde asla macera yaşama hakkımız yoktur!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir